Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για την δίωξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για την δίωξη φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη δίωξη 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών τον περασμένο Οκτώβρη, μεταξύ των οποίων και πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων.

Μάλιστα, κατά των φοιτητών σχηματίστηκε δικογραφία μετά την μήνυση που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας στην Εισαγγελία Χανίων, με την οποία ζητάει να διερευνηθούν αξιόποινες πράξεις.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για το απαράδεκτο γεγονός! Η κατάπτυστη αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης και η ανυποχώρητη στάση της Υπουργού Παιδείας, η οποία υπεραμύνθηκε την στάση της, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης για να απαιτήσει την απόσυρση των κατηγοριών, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος. Οι βαρύτατες κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, όπως αυτό της αρπαγής, αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν φοιτητές, καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, που δεν είναι άλλα από την υποχρηματοδότηση, την απαξίωση των πτυχίων και υποβάθμιση των σπουδών, το αβέβαιο μέλλον για χιλιάδες απόφοιτους.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί κρίκο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει το κλίμα έντασης στα πανεπιστήμια, για να δικαιολογηθεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, η ένταση της καταστολής, η προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια που έχει κατατεθεί, με στόχο τη μεγαλύτερη και ολόπλευρη υποταγή των Πανεπιστημίων στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με το φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τους συλλόγους τους, μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, να ορθώσουν τείχος στην επέλαση των κριτηρίων της αγοράς στις πανεπιστημιακές σπουδές και ταυτόχρονα να «κουρελιάσουν» τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών και του φοιτητικού κινήματος.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση των κατηγοριών των 8 φοιτητών και ταυτόχρονα στηρίζει τα αιτήματα δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων που οργανώνουν τον αγώνα ώστε να μην περάσει το κλίμα τρομοκράτησης που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης εκλεγμένων συνδικαλιστών σε φοιτητικούς συλλόγους.

Να στηριχθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τους διωκόμενους φοιτητές».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα