Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.8 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Χανιά: Αντιμέτωποι με το κακούργημα αρπαγής 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Αντιμέτωποι με το κακούργημα αρπαγής αλλά και το αδίκημα διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας είναι 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Έτσι σήμερα Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που οι φοιτητές αναμένεται να περάσουν από τη διαδικασία της προανάκρισης, θα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι και συλλογικότητες, αλλά και αντιπροσωπείες φοιτητών από άλλα ΑΕΙ.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε χθες από τους φοιτητές και τους δικηγόρους τους, επισημάνθηκε ότι επιχειρείται να γίνει «κανονικότητα» η «αυταρχική» τακτική απέναντι στις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ένας από τους συνήγορους των φοιτητών, ο Δημήτρης Φουράκης, ανέφερε ότι επίκειται μια πολύ σοβαρή δίωξη η οποία μπορεί να καταλήξει σε επιβολή ποινής 5-10 ετών.
Το συγκεκριμένο αδίκημα προβλέπεται και αφορά στην κατακράτηση ομήρων, στη σύλληψη και απειλή με όπλα κλπ, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται στην περίπτωση των φοιτητών, τόνισε ο κ. Φουράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ. Καρυστινός, κατέθεσε ότι δεν επιδιώκει την ποινική δίωξη των φοιτητών. Το αδίκημα ωστόσο, κινείται στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης. Κανείς δηλαδή από τους εμπλεκόμενους δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε μήνυση ή αναφορά τις εβδομάδες που ακολούθησαν της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Κοσμήτορα,

«15 ωστόσο ημέρες αργότερα, η κ. Κεραμέως με την ιδιότητά της ως Υπουργός Παιδείας, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά, για τη δίωξη όσων συμμετείχαν στη φοιτητική διαμαρτυρία. Αυτό συνιστά υπέρβαση των καθηκόντων της υπουργού. αυθαίρετη παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία», υποστήριξε ο κ. Φουράκης, ο οποίος ταυτόχρονα εξέφρασε την απορία του με την παρέμβαση της υπουργού, αφού όπως ανέφερε, από το 2019 ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παρέμβει στο πεδίο δράσης της δικαστικής εξουσίας».

Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησαν και δύο από τους φοιτητές που έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης, ως ύποπτοι. Τόσο η Μυρτώ Πασχαλίδη, από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής όσο και ο Παπαλιός Μιχάλης, από τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, τόνισαν ότι η ανταπόκριση και η αλληλεγγύη φορέων, συλλογικοτήτων και συλλόγων εργαζομένων από πολλούς κλάδους, τους δίνει θάρρος να αντιμετωπίσουν αυτή την απίστευτη υπόθεση.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα