Ένας 16χρονος ήταν ο διακινητής της «καραβιάς» με τον νεκρό μετανάστη που εντοπίστηκε στις 17 Ιανουαρίου, ανοιχτά της Γαύδου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το λιμενικό ο ανήλικος , υπήκοος Νότιου Σουδάν προέκυψε πως ήταν ο διακινητής των υπολοίπως και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 4251/2014 «Κώδικας μετανάστευσης» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση».
Υπενθυμίζεται πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 17ης Ιανουαρίου, όταν πλοίο της δύναμης FRONTEX εντόπισε και διέσωσε 31 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε και η σορός ενός άνδρα.
Όπως έγραψε το Creta24, οι 30 μετανάστες που ήταν οι τελευταίοι που παρέμεναν στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων, αναχώρησαν το βράδυ της Τρίτης (27/01) για Κέντρο Κράτησης της ηπειρωτικής χώρας.


