Γ. Λογιάδης: Εκτός από τα voucher των παιδικών τρίτεκνες οικογένειες

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, με θέμα: «Εκτός από τα voucher των παιδικών τρίτεκνες οικογένειες».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Σε επιστολή της η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)  αναφέρει ότι μετά τα αποτελέσματα των voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες πολυμελών οικογενειών ότι έχουν μείνει έξω τα παιδιά τους.

Είναι έντονες οι αδικίες μεταξύ γονέων βάσει του συστήματος μοριοδότησης που δίνει έμφαση στο οικογενειακό εισόδημα (πολλές φορές δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα) και όχι έναντι σε άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Υπάρχουν γονείς με περισσότερα μόρια να έχουν μείνει εκτός επιδότησης και γονείς με μικρότερο αριθμό μορίων να πάρουν την επιδότηση.

Αναφέρουνε κάποια παραδείγματα που έχουνε οχλήσεις .

– Μητέρα με 140 μόρια η οποία είναι άνεργη δεν πήρε εισιτήριο και πήρε εισιτήριο μητέρα με 140 μόρια επειδή παρουσίαζε χαμηλά εισοδήματα.

– Τρίτεκνη μητέρα, άνεργη, διαζευγμένη συγκέντρωσε 170 μόρια αλλά voucher δεν πήρε.

– Μητέρα τρίδυμων παίρνει επιδότηση αλλά δέχονται μόνο το ένα παιδί.

– Μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα δεν έλαβε επιδότηση.

– Διαζευγμένη μητέρα με 165 μόρια επίσης δεν έλαβε επιδότηση, ενώ έλαβαν άλλες μητέρες με πολύ λιγότερα μόρια.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα ξαναδείτε τις αδικίες και θα δώσετε άμεση λύση και ανακατανομή χρημάτων για voucher ,ΚΔΑΠ, για χρήση περισσοτέρων ωφελούμενων;

Για ποιον λόγο συνέβησαν αυτές οι αδικίες;».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα