Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Φρ. Παρασύρης: «Η Δημοκρατική Παράταξη στη γενέθλια γη της, βρήκε ξανά τις ρίζες της»

Πρέπει να διαβάσετε

Δήλωση Φραγκίσκου Παρασύρη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών:

«Η Δημοκρατική Παράταξη στη γενέθλια γη της, βρήκε ξανά τις ρίζες της.

Μόνο χαρά και συγκίνηση για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για το Ηράκλειο, τον τόπο μου.

Από πέρυσι το Μάιο, ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι. Με σχεδιασμό, με συντροφικότητα, με έναν στόχο ανομολόγητο, αλλά ρεαλιστικό, όπως αποδείχτηκε. Χωριό, χωριό, γειτονιά,  γειτονιά. Με καθημερινή επαφή με τους πολίτες του Ηρακλείου. Μεταφέροντας στη Βουλή, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Ένας σημαντικός σταθμός, λοιπόν, εχθές.

Ένα αποτέλεσμα που κρίνεται σημαντικό γιατί κάνει ξανά πρώτο το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο και ισχυρό στην Κρήτη. Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι στρατηγική.

Ένα αποτέλεσμα που πρέπει να αναλυθεί με κριτήρια πολιτικά, αλλά και συλλογικά, γιατί διαμορφώνει νέους πολιτικούς συσχετισμούς.

Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η ακροδεξιά βρίσκει τρόπο να εμφιλοχωρεί, η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Ηράκλειο, επιβεβαιώνει πως σε αυτόν τον τόπο, το σκοτάδι δεν χωρά.

Τα ανησυχητικά, αλλά ευτυχώς περιορισμένα ποσοστά των ακραίων και λαϊκίστικων φωνών, επιβεβαιώνουν πως η κοινωνία του Ηρακλείου και ευρύτερα της Κρήτης, οι συμπολίτες μας, κρίνουν με ωριμότητα και συνείδηση.

Βεβαίως, υπάρχουν και τα ζητήματα που μας προβληματίζουν.

Η μεγάλη αποχή, είναι ηχηρή φωνή. Πρέπει να την ακούσουμε και θα την ακούσουμε.

Οι πολίτες αποστρέφονται τον «πολιτικό καταναγκασμό» της προοδευτικής ατζέντας, όσο δεν επιμένουμε να την εξηγούμε με όρους καθημερινότητας κι όσο στην εφαρμογή της μεταλλάσσεται δημιουργώντας ανασφάλεια και ανησυχία στην κοινωνία.

Η πράσινη μετάβαση, όταν δεν συνεπάγεται απεξάρτηση από το φυσικό αέριο,  φθηνή ενέργεια για όλους και ενεργειακή αυτονομία για τους περισσότερους, γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης με νικητές όσους λαϊκίζουν.

Το ίδιο και η συζήτηση για τη μετανάστευση, σε μια χώρα που στερείται οργανωμένης πολιτικής, αλλά κυρίως εργατικών χεριών στην αγροτική οικονομία και τη βιομηχανία. Αρνούμαστε να οργανώσουμε τη μεταναστευτική μας πολιτική στη βάση των παραγωγικών μας αναγκών και υποδυόμαστε πως το κάνουμε διότι είμαστε πιο ευαίσθητοι από τους δεξιούς, ενώ στη πραγματικότητα βυθίζεται η παραγωγική βάση από την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Το ίδιο και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ποια η βιασύνη της κυβέρνησης να ψηφιστεί το ν/σ τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, ποιος φτιάχνει και γιατί αυτήν την ημερήσια διάταξη. Γιατί δεν εισακούστηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, να γίνει με τον απαιτούμενο χρόνο και σε στιγμή που θα μπορούσε με νηφαλιότητα να γίνει μια ώριμη συζήτηση για το θέμα.

Μην απορούμε λοιπόν γιατί οι ακραίες φωνές δυναμώνουν.

Δυναμώνουν, όσο η ατζέντα του προοδευτικού πόλου έρχεται ως καταναγκασμός, αλλά κυρίως όταν δεν εξηγείται, ότι αφορά τον κάθε πολίτη στην καθημερινότητά του, στη ζωή του και στα πραγματικά του προβλήματα. Αυτό κατάφερε η Ν.Δ., να δώσει χώρο στα άκρα δεξιά της.

Κρατώ, λοιπόν την εμπιστοσύνη των πολιτών του Ηρακλείου, αλλά και την ευθύνη να συνεχίσουμε.

Να κάνουμε με τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη, τις προτάσεις της πιο γνήσιας και σοβαρής προοδευτικής δύναμης του τόπου, τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, και πάλι κυρίαρχες στην κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα