Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στην αγροτική περιοχή «Κούκος» στον Δήμο Βιάννου, βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο έπειτα από μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο, γεγονός που δυσχέρανε σημαντικά το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι επιχείρησαν με αυταπάρνηση, αντιμετωπίζοντας ακόμη και κίνδυνο για τη ζωή τους, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.
Στην απόκρημνη ρεματιά της περιοχής υπάρχει πλούσια και πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα, που ευνοούν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το viannitika.gr, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνθήκες που ενδέχεται να προκαλέσουν νέες αναζωπυρώσεις.
Για τον λόγο αυτό παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συμμετοχή 15 πυροσβεστών, οχημάτων και πεζοπόρου τμήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοδήποτε ενδεχόμενο επανεκδήλωσης της φωτιάς.