Φωτιά στη Δαδιά: Μάχη για να περιοριστεί στα νοτιοδυτικά

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Δαδιάς, στον Έβρο, έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς που καίει για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Η φωτιά πέρασε το δρόμο που οδηγούσε στο πυροφυλάκειο της Λευκίμμης (νότια προς δυτικά), με αποτέλεσμα να γίνει διαδικασία εκκένωσης. Στην περιοχή επιχειρούν 2 ελικόπτερα Erickson, 2 ελικόπτερα AB 214 και ένα ελικόπτερο Mi8.

Ως μία μάχη που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση περιγράφει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την επιχείρηση κατάσβεσης στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Παραμένοντας καθημερινά στο πεδίο ο κ. Πέτροβιτς εξηγεί πως αδιάλειπτα και με συντονισμένες ενέργειες οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρούν τόσο για την αναχαίτιση της φωτιάς όσο και για την κατάσβεση τυχόν νέων εστιών, που εμφανίζονται λόγω των εναλλαγών του ανέμου.

«Οι επίγειες δυνάμεις με αποφασιστικότητα επιχειρούν αδιάκοπα με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων, τα μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας και του Δήμου μετακινούνται συνεχώς στα σημεία όπου αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς για τη διεύρυνση των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών, ή τη δημιουργία νέων με τη συνδρομή και των δασικών υπηρεσιών. Όλοι, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνικός Στρατός, Δήμος Σουφλίου, Περιφέρεια, Δασικές Υπηρεσίες, οι κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές πυροσβέστες, υλοτόμοι, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς αδιαπραγμάτευτος στόχος παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας και ταυτόχρονα η διάσωση της μοναδικής σε αξία διεθνώς της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας και άγριας πανίδας του Εθνικού Πάρκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα