Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
28.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Food Pass: 300 ευρώ σε περίπου 1 εκατομμύριο καταναλωτές θα χορηγήσει η κυβέρνηση

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ τη χορήγηση μιας έκτακτης ενίσχυσης ύψους 300 ευρώ σε περίπου 1 εκατομμύριο καταναλωτές. Πρόκειται για ένα στοχευμένο βοήθημα που θα αφορά στην κάλυψη των αναγκών για τρόφιμα (Food Pass) . 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό αναμένεται να καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του πληθωρισμού.

Υπό εξέταση βρίσκονται και αρκετές ακόμη προτάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να σβήσουν τις φωτιές που έχει ανάψει στις τσέπες των νοικοκυριών ενώ παράλληλα θα διατηρηθούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το αέριο.

Εντός των μέτρων που εξετάζονται είναι η αύξηση τουλάχιστον 20% του κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος για επίδομα θέρμανσης σε σχέση με την περσινή σεζόν, με την ταυτόχρονα διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων στην περιοχή των 40.000 έως 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας όπως ισχύει σήμερα για το επίδομα καυσίμων (fuel pass).

Επί τάπητος βρίσκεται και η παροχή κινήτρων για μετακινήσεις με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, στα πρότυπα του μοντέλου που εφαρμόστηκε στη Γερμανία με επιτυχία. Ο μεγάλος άγνωστος Χ είναι οι διεθνείς τιμές ενέργειας που έχουν εκτοξευθεί και οι οποίες ροκανίζουν δημοσιονομικό χώρο για έξτρα παρεμβάσεις.

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας το νέο πακέτο στήριξης συστήνουν υπομονή, διαβεβαιώνοντας πως θα επιλεγούν τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα