Φώφη Γεννηματά: Εικόνες από το μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από τον θάνατό της

Πρέπει να διαβάσετε

Δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά, σε ηλικία 57 ετών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο, στο οποίο. το «παρών» έδωσαν ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και η κόρη της Κατερίνα.

andreas-tsounis.jpg

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς και οι βουλευτές Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης νωρίτερα έγραψε το δικό του μήνυμα για την σημερινή ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η Φώφη Γεννηματά είχε το ιδιαίτερο χάρισμα να μπολιάζει κάθε στιγμή της πολιτικής της παρουσίας και δράσης με την αγάπη και την έγνοια για τον άνθρωπο. Το όραμα της για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας. Δεν δείλιασε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις για την παράταξη. Δεν έβαλε τις πολιτικές της αξίες στο ζύγι της μικροκομματικής και κοντόφθαλμης πολιτικής συγκυρίας, διασφαλίζοντας την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μείνει το όνειρο ζωντανό. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου, που η Φώφη έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα από κοντά μας. Θα την θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη».

*Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα