Έργα για τη λειψυδρία στο Ηράκλειο: Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι είπε για την «μπλε» Κρήτη

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ, την ανάγκη οι διαδικασίες να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς - Τι είπε για ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου

Intime

Την προίκα που θα αφήσει στην Κρήτη ως κρητικός πρωθυπουργός, χαρακτήρισε τα έργα για την διαχείριση των υδάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια του 4ου προσυνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στην Αμμουδάρα.

Intime

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην σύσκεψη που είχε νωρίτερα το απόγευμα (20/04) στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και δημάρχους νομού, επισημαίνοντας πως μπορεί ο Μάρτιος να βοήθησε, ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα νερού, εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη για έργα και παρεμβάσεις για την ορθή διαχείριση υδάτων.

Intime

Τόνισε την ανάγκη οι διαδικασίες να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς υπό τον συντονισμό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και δημάρχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υδροδότησης του Ηρακλείου, τόσο σε ύδρευση όσο και σε άρδευση.

Intime
Intime

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι η ενίσχυση του Φράγματος Αποσελέμη και η ολοκλήρωση των ημιτελών φραγμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για συνολικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Προικίζουμε την Κρήτη με υποδομές για τα επόμενα 50 χρόνια», είπε μεταξύ άλλων  ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα έργα που υλοποιούνται για την ενίσχυση του τουρισμού.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα, λέγοντας πως είναι σήμερα μια πραγματικότητα, υλοποείται, από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία.

Σε ό,τι αφορά το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, είπε πως θα είναι έτοιμο το 2028.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχουμε το προνόμιο, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να είμαστε πολιτικοί προϊστάμενοι μιας χώρας, που έχει κοντά στα 150 κατοικημένα νησιά», επισημαίνοντας ότι αυτό από μόνο του καταδεικνύει «τη συνθετότητα της ανάγκης να πρέπει να φροντίσουμε για τους συμπολίτες μας που κατοικούν σε κάθε νησί ξεχωριστά».

Όπως ανέφερε, η πρόκληση της νησιωτικότητας μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, «εάν θέλουμε πραγματικά να τη μετατρέψουμε από ένα μειονέκτημα σε μία πραγματική ευκαιρία», δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων «όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Σημείωσε δε ότι «έχουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και το σχέδιο» για να στηριχθούν τα μικρά νησιά και «να τα καταστήσουμε από άγονη γραμμή σε γόνιμο τόπο». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζητήματα όπως η προσβασιμότητα, η εκπαίδευση και η υγεία, τονίζοντας ότι «ανοίγονται πλέον πολύ μεγάλες ευκαιρίες μέσω της τεχνολογίας», ώστε να υποστηριχθούν οι πολίτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Στέλιου Χατζηιωάννου, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση για την προσέλκυση γιατρών μπορεί να συμβάλει, ώστε τα μικρά νησιά «να είναι μόνιμα στελεχωμένα».

Ο πρωθυπουργός επιπρόσθετα, σημείωσε ακόμη ότι «το κάθε νησί έχει τη δική του ιστορία και τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα», προσθέτοντας πως σε μια εποχή υψηλού κόστους ζωής «πολλοί συμπολίτες μας αναζητούν μια διαφορετική ζωή» και τα νησιά μπορούν να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Αναφερόμενος στην εκπαίδευση, παρατήρησε ότι «η εκπαίδευση που μπορείς να πάρεις σε ένα μικρό νησί… μπορεί να είναι καλύτερη λόγω του ότι είναι λιγότεροι μαθητές».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όταν γίνεται λόγος για νησιωτικότητα «δεν σκεφτόμαστε μόνο την Κρήτη, την Κέρκυρα, ή τη Ρόδο, αλλά όλα αυτά τα μικρά νησιά», πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, ευχαριστώντας το Λιμενικό Σώμα για τη συμβολή του στην ασφάλειά τους.

Στη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτοντας ερωτήματα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φόδελε, Χαράλαμπος Παντερής και η Έφορος Αρχαιοτήτων Χανίων και Αν. Έφορος Ρεθύμνου, Ελένη Παπαδοπούλου.

«Η Κρήτη είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Προηγούμενο

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη που κάηκε

Επόμενο

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer - Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

89η ΔΕΘ: Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων στη Γενική της Συνέλευση Αποφασίζει Παρέμβαση με Διοργάνωση Συνεδρίου στα Χανιά

Το Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Makedonia Palace” η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.),…