Έρχονται νέα «λουκέτα» σε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και στην Κρήτη

Έρχονται νέα «λουκέτα» σε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

Ο κ. Βοργιάς επεσήμανε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα πολύ σοβαρό, που δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια και στην τοπική κοινωνία. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί ωστόσο με πρωτοβουλία του ΕΚΗ πραγματοποιήθηκε συνάντηση τόσο με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό όσο και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς… «έρχονται νέα κλεισίματα».

«Από την πληροφόρηση που έχουμε, στο business plan της τράπεζας, υπάρχουν κι άλλα κλεισίματα» τόνισε ο κ. Βοργιάς, ο οποίος έκανε λόγο για ένα πολυδιάστατο ζήτημα, που αφορά τις τοπικές κοινωνίες αλλά και οικονομίες.

«Δεν είναι θέμα μόνο της συγκεκριμένης τράπεζας, είναι μια πολιτική που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό» σημείωσε.

Την αποκάλυψη του κ. Βοργιά, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς Στέλιος Μουλακάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Θα κλείσουν κι άλλα καταστήματα, αλλά πρέπει να αντισταθούμε σε αυτό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μουλακάκης επεσήμανε πως χθες Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Συλλόγου και της Τράπεζας ενώ παράλληλα έγινε και παρέμβαση για το σύνολο των εργαζομένων που απειλούνται. «Τοποθετηθήκαμε κάθετα ώστε οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν όλοι σε θέσεις εργασίας, γιατί είναι αναγκαίο να εξυπηρετήσουν το κοινό».

Σύμφωνα με τον κ. Μουλακάκη, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται και στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία σε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα. «Κλείνουν καταστήματα και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Η μεγάλη κινητοποίηση προκηρύχθηκε χθες και εκπρόσωποι του Συλλόγου θα βρεθούν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν τους εργαζόμενους και θα πούμε “όχι” σε όλο αυτό που εκτυλίσσεται στην Τράπεζα Πειραιώς και έχει στόχο μόνο τους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς Διονύσης Αμπάτης, ανέφερε πως έχουν σοβαρό πρόβλημα όσοι συναλλάσσονται με την τράπεζα αλλά και οι εργαζόμενοι.

«Το 2013 όταν έγιναν οι τελευταίες συγχωνεύσεις εκτός από τις υποσχέσεις που είχαμε πάρει, είτε προερχόμασταν από την Αγροτική, είτε την Τράπεζα Κύπρου κλπ. είναι ότι αυτό γίνεται για καλό για την προστασία των εργαζομένων και του πελατειακού κοινού. Οι καταθέσεις των πελατών προστατεύτηκαν, οι πελάτες και οι εργαζόμενοι όμως όχι» κατέληξε ο κ. Αμπάτης.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα