«Έρχεται» νέα βοήθεια στους Δήμους της Κρήτης για την ενεργειακή κρίση – Τι ανέφερε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Αρκαλοχώρι βρίσκεται σήμερα o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία Δημάρχων και άλλων σεισμόπληκτων περιοχών και τέθηκε «επί τάπητος» το ζήτημα των κατεδαφίσεων στην περιοχή.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CREΤΑ και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και στην ακρίβεια που ταλανίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «επανειλημμένα έχει πει ότι η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Εμείς σαν υπουργείο, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στη χρονιά που διανύουμε που πέραν των άλλων προβλημάτων το ενεργειακό κόστος έχει αγγίξει την κοινωνία, έχουμε στηρίξει με περίπου 175 εκ. ρευστότητα την Τ.Α. ώστε περιμένοντας το τέλος Ιουλίου να έρθουμε με μια επιπλέον τονωτική οικονομική ενίσχυση σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο να καλύψουμε και το κόστος μέχρι τέλος Αυγούστου. Άρα είμαστε δίπλα στους Δήμους για το ξαφνικό πρόβλημα που ενέκυψε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η Τ.Α. να είναι σε θέση να προσφέρει το έργο που είναι στις αρμοδιότητες της και φυσικά πάνω από όλα για την ελληνική κοινωνία και τους δημότες».

Κλείνοντας, ερωτηθείς ο κ. Σταυριανουδάκης για το αν θα υπάρξουν περεταίρω μέτρα και για τους πολίτες, απάντησε πως οι αρμόδιοι Υπουργοί που έχουν κάνει ανακοινώσεις αλλά και η επιθυμία του Πρωθυπουργού, είναι «εξαντλώντας τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, ελπίζοντας και στην όποια μεταβολή της Ε.Ε. για περεταίρω ενίσχυση στην γραμμή που ακολουθείται για τον κορωνοϊό, θα σταθούμε δίπλα και στους πολίτες κάτι που δείξαμε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα