Έπιασαν ληστές που ρήμαζαν εκκλησίες – Έκλεβαν παγκάρια, τάματα και καμπάνες

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε έναν 25χρονο και δύο 19χρονους, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα, όλοι τους Ρομά, ο ένας εξ’ αυτών ανήλικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Οι δράστες τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα λεηλατώντας ιερούς ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αλλά και των Τρικάλων και Θεσσαλονίκης, καθώς και επιχειρήσεις-καταστήματα στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων.

Συνήθως «έπιαναν δουλειά» πάντα απογευματινές και βραδινές ώρες παραβιάζοντας εκκλησίες απ’ όπου αφαιρούσαν είτε τα παγκάρια, είτε τις καμπάνες που τις πουλούσαν για σκραπ. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις οι αθεόφοβοι αφαίρεσαν ακόμη και τα τάματα που είχαν κάνει πιστοί.

Από το ίδιο το ρεπορτάζ του onlarissa.gr προκύπτει πως οι δράστες έχουν διαπράξει τουλάχιστον 44 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων οι οχτώ σε απόπειρα. Εξ’ αυτών οι 36 κλοπές αφορούσαν εκκλησίες στην περιοχή της Λάρισας! Εκτιμάται πως το συνολικό όφελος ανέρχεται σε περισσότερες από 37.000 ευρώ.

Προηγούμενο

Ηράκλειο: Από τη Δευτέρα 28 Απριλίου οι αιτήσεις εγγραφής στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Επόμενο

Λήστεψαν 32χρονο υπό την απειλή μαχαιριού - Του πήραν €1.500 και τα ρούχα του

Σχετικά Άρθρα