Μια ξεχωριστή έκθεση σύγχρονου ενδύματος, εμπνευσμένη από τη μινωική εποχή και την πλούσια υφαντική παράδοση της Κρήτης, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, από τις 2 έως τις 30 Αυγούστου.
Την έκθεση διοργανώνει η Σχολή Μόδας AthensFashionClub, με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φόδελε.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 19:00. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τη Μαρία Βυτινίδου, ιδιοκτήτρια της σχολής και σχεδιάστρια μόδας.
Η κ. Βυτινίδου θα αναπτύξει το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της έκθεσης, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη μόδα ως βασική αξία, καθώς και στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω καινοτόμων πρακτικών, όπως η κυκλική οικονομία και η επανάχρηση υλικών.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ανοίξει διάλογος με το κοινό γύρω από τις προσωπικές εμπειρίες στον τομέα της επανάχρησης και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης παρόμοιων δράσεων στην Κρήτη, μέσα από τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της αυτοδιοίκησης.
Τέλος, θα παρουσιαστούν οι μέθοδοι δημιουργίας των ενδυμάτων που εκτίθενται, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση της Βιώσιμης Μόδας ως τρόπου ζωής.