Έντερο: Ο κίνδυνος που απειλεί όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν κινητό παντού

Πρέπει να διαβάσετε

Η παράλληλη χρήση τουαλέτας και κινητού τηλεφώνου είναι συνδυασμός σχεδόν εγκληματικός για την υγεία. E. coli, σταφυλόκοκκος, κλεμπσιέλλα, κιτροβακτηρίδιο, εντερόκοκκος, ψευδομονάδα και στρεπτόκοκκος είναι μερικά μόνο από τα μικρόβια που έχουν εντοπίσει ερευνητές

«Προσπαθήστε οπωσδήποτε να περιορίσετε τη χρήση του τηλεφώνου όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό σκαμνί. Όταν σηκώνετε τα πόδια σας βοηθάτε την κίνηση των κοπράνων, κάτι πραγματικά ευεργετικό» σχολιάζει.

Το δεύτερο tip για την αποφυγή αιμορροϊδοπάθειας λόγω εξάρτησης από το κινητό, περιλαμβάνει υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών όπως αυξημένη κατανάλωση φρούτων όπως ακτινίδια, αχλάδια, μήλα και δαμάσκηνα για μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών που συμβάλλουν στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου, πάντα σε συνδυασμό με επαρκή ενυδάτωση. Φυτικές ίνες και νερό πάνε μαζί, υπέδειξε ο Δρ Salhab.

Για όσους επιθυμούν βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος θρομβωμένων αιμορροΐδων, ο γαστρεντερολόγος συνέστησε βιταμίνη C, φλοιό από σπόρο ψυλλίου, οξείδιο του μαγνησίου και κιτρικό μαγνήσιο.

πάνω στις συσκευές που μετά βίας αποχωριζόμαστε. Οι κίνδυνοι ωστόσο δεν σταματούν εκεί.

Τους γονείς και παππούδες που συνήθιζαν να μας αποτρέπουν από το πολύωρο καθισιό στη λεκάνη «για να μη βγάλουμε αιμορροΐδες» έρχεται να επιβεβαιώσει ο Δρ Joseph Salhab μέσα από βίντεο που ανάρτησε στο TikTok. Γαστρεντερολόγος των social media ων -διαθέτει αρκετά πετυχημένο προφίλ και στο Instragram- προειδοποίησε μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα ότι, πράγματι, η μακρά παραμονή στο κάθισμα της τουαλέτας όπως συμβαίνει συχνά με τη χρήση του τηλεφώνου συνδυαστικά με τη δυσκολία (σφίξιμο) αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορροϊδοπάθειας.

«Το σφίξιμο και το παρατεταμένο καθισιό κατά τη χρήση της τουαλέτας σάς θέτει σε κίνδυνο αιμορροϊδων με πόνο και αιμορραγία» ανέφερε συγκεκριμένα ο “thestomachdoctor” όπως ονομάζεται το προφίλ του στο TikTok, δίνοντας δύο συμβουλές για το πώς μπορεί να μειωθεί ο χρόνος αυτός όπως, αναμενόμενα, περιορίζοντας τη χρήση του κινητού.

Πηγήygeiamou.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα