Έλληνας συνελήφθη στην κατεχόμενη Λευκωσία με 2 κιλά κάνναβη

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Προφυλακιστέος, για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τους δύο μήνες, κρίθηκε από «δικαστήριο» του ψευδοκράτους ο Έλληνας υπήκοος Ιωάννης Νικολαΐδης, ο οποίος συνελήφθη στα κατεχόμενα με ποσότητα περίπου 2 κιλών κάνναβης, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Επιχείρησης Άνκα» της τουρκοκυπριακής “αστυνομίας”.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο «δικαστήριο» αστυνομικός των κατοχικών αρχών, ο Νικολαΐδης πέρασε από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στις 5 Δεκεμβρίου 2025 και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Λίγο αργότερα, στην κατεχόμενη Λευκωσία, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που άφηνε μαύρη σακούλα ανάμεσα σε κοντέινερ.

Η σακούλα, κατά τους ισχυρισμούς της λεγόμενης «αστυνομίας», περιείχε περίπου 2 κιλά κάνναβη, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Τα άφηνε σε συγκεκριμένα σημεία στη Λευκωσία

Οι κατοχικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Νικολαΐδης έδωσε «θεληματική κατάθεση» στην οποία παραδέχθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει και άλλες μεταφορές από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα, αφήνοντας τα ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία στη Λευκωσία, με αμοιβή €300 ανά διαδρομή.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε ότι από την πρώτη εξέταση του κινητού του τηλεφώνου προέκυψαν στοιχεία που συνδέονται με τις τοποθεσίες όπου άφηνε τα ναρκωτικά.

Η κατοχική «αστυνομία» ανέφερε ότι από την έρευνα προέκυψε εκτίμηση για συνολική μεταφορά 8 κιλών την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου και ότι θα εξεταστούν κλειστά κυκλώματα για να εντοπιστούν όσοι παραλάμβαναν τις σακούλες από τα σημεία απόθεσης.

Προηγούμενο

Nέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά των Καλών Λιμένων - Μια 10χρονη ανάμεσα στους αλλοδαπούς

Επόμενο

Θρίλερ με τον θάνατο 14χρονης μαθήτριας σε σχολείο της Νέας Υόρκης όπου είχε φοιτήσει και η Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

«Είδα να τον χτυπούν με κοντάρι»: Καταπέλτης ο μάρτυρας στο δικαστήριο για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Ο μάρτυρας που θεωρείται κομβικής σημασίας στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου…