Ελλάδα με μνήμη χρυσόψαρου!

Ξέρουν οι πολιτικοί μας ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουν; Πιθανώς! Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι μας λένε από τη μία τα αυτονόητα και από την άλλη τα πιο απίθανα!

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Ένας τεράστιος πολιτικός και παγαπόντης έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ιστορία γιατί ήταν αποφασισμένος να τη γράψει ο ίδιος. Ήξερε καλά και την τέχνη της πολιτικής γι αυτό συνήθιζε να λέει : «Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε». Τσόρτσιλ έφη. Εάν έχουν ακουστά για εκείνον οι δικοί μας πολιτικοί. Οι οποίοι βλέποντας τις κάλπες μπροστά έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα πλειοδοσίας, να δώσουν το βρισκούμενο και κάτι παραπάνω μήπως και… τσιμπήσουμε!

Ξέρουν οι πολιτικοί μας ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουν; Πιθανώς! Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι μας λένε από τη μία τα αυτονόητα και από την άλλη τα πιο απίθανα! Ο πρωθυπουργός , για παράδειγμα, με σοβαρότητα μας…διαβεβαιώνει ότι θα διεκδικήσει μία τρίτη θητεία, αλλά όχι…τέταρτη– λες και μπορούσε να πει…είκοσι χρονάκια θα κάτσω όχι παραπάνω. Ξέχασε βέβαια ότι όταν ξεκινούσε έλεγε ότι…δυο θητείες είναι αρκετές! Και με την ίδια σοβαρότητα μας λέει ότι περνάμε τόσο καλά μαζί του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην καθημερινότητά μας, που η μόνη μας ανησυχία είναι ποιος θα σηκώνει το τηλέφωνο στις 3 τα ξημερώματα. Μα για πρωθυπουργό σε εκλέξαμε όχι… νυχτοφύλακα!

Κι έχουμε και την αντιπολίτευση. Δεν περιμένουν να πέσει σαν ώριμο φρούτο η κυβέρνηση και έχουν πρόγραμμα. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι μέχρι 24 ετών δεν θα πληρώνουν εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς. Και βγήκε αμέσως άλλος αρχηγός και μας έταξε… πως κανένας δεν θα πληρώνει! Γιατί μόνο οι νέοι; Να μπαίνουν όλοι δωρεάν στα μέσα μεταφοράς. Αλλά προσέξτε: Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη! Γιατί…Ελλάδα είναι μόνο εκεί, στην υπόλοιπη χώρα κατοικούν ούγκανοι, δεν έχουν ανάγκη. Και σκεφτείτε ότι είναι εκείνοι που μιλούν για το δημογραφικό, για την ανάγκη ενίσχυσης της περιφέρειας, για τη στήριξη των πανεπιστημίων της επαρχίας, τους νέους…αλλά εντάξει λέμε και καμιά κουβέντα να περάσει η ώρα….

Ο δε ένας εξ αυτών υπόσχεται και…δωρεάν ρεύμα από την πρώην κρατική επιχείρηση, αλλά όχι και από τους άλλους παρόχους. Μια το είπε, μια το έκανε κιόλας. Αυτό που δεν καταλάβαμε είναι εάν αυτό το μέτρο αφορά πάλι την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ή θα βάλουν μέσα και την Καβάλα.

Εντάξει, δεν είναι μόνο οι δικοί μας. Είναι και κάτι άλλοι. Που έχουν υποσχεθεί διάφορα που ξέρουν ότι δεν γίνονται. Ο άλλος κάθε μέρα τάζει μια ειρήνη και κάνει δέκα πολέμους. Γνωρίζουν όμως ότι ο όχλος πιστεύει. Θέλει να πιστεύει.

Αλλά είναι σκέτη απογοήτευση όλο αυτό. Και όντως «μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.»

Προηγούμενο

Θέλετε να γίνετε δήμαρχος; Πωλείται ολόκληρη πόλη στην Αυστραλία - Για πόσα χρήματα μπορείτε να την αγοράσετε

Επόμενο

Χανιά: Εγκατέλειψε τραυματισμένο διανομέα, αλλά δεν πήγε μακριά

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Έκλαψα χθες!

Αγαπητοί μου φίλοι, υπάρχουν φορές που λες δεν πάει άλλο, που νιώθεις μέσα σου να ασφυκτιάς και να…