test

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Νέοι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για τον γάμο της – Καμία φοροδιαφυγή, λέει ο δικηγόρος της

Πρέπει να διαβάσετε

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι με τον Νεκτάριο Λεμονίδη, με στελέχη της ΑΑΔΕ να προχωρούν σε εκτεταμένους ελέγχους, ενώ μία σειρά από επιχειρηματίες ισχυρίζονται ότι δεν έκοψαν αποδείξεις επειδή δεν πήραν χρήματα.

Στο MEGA μίλησε ο κοσμηματοπώλης που επέλεξε το ζευγάρι για τις βέρες τους, υποστηρίζοντας ότι τους τις έκανε δώρο.

«Πήγα το δώρο μου, όπως όλοι οι καλεσμένοι. Εγώ πήγα τις βέρες».

Μετά τις αποκαλύψεις και η δική του επιχείρηση έγινε στόχος των ελεγκτών, που έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία της προκειμένου να βρουν τυχόν αποδείξεις φοροδιαφυγής. «Είναι ένα πολύ μικρό ποσό. Τώρα εάν έκανα λάθος που δεν πήγα την απόδειξη στον γάμο, εντάξει να το πληρώσω το λαθος».

Σίγουρα δεν περίμενε να βρεθεί σε αυτή τη θέση, όπως λέει, ενώ αρνείται ότι πληρώθηκε χωρίς να κόψει απόδειξη και αναρωτιέται ποιος κόβει παραστατικά για τα δώρα που κάνει. «Ούτε με το μονόπετρο είχα σχέση. Το δώρο μου πήγα».

Ένας από τους μουσικούς στη γαμήλια δεξίωση μιλάει επίσης στο MEGA και εξηγεί ότι ως φίλος έκανε δώρο τις υπηρεσίες του στον γάμο.

«Εγώ έπαιξα μουσική επειδή είμαι φίλος της, ήταν το δώρο μου. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να κόψω μηδενικό παραστατικό αφού δεν πήρα χρήματα».

Για τον ανθοπώλη πάντως, η εφορία θεωρεί ότι κόπηκε εικονική απόδειξη, που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. «Κανονικά όλα και παραστατικά και ήμασταν καθόλα σωστοί και ο γάμος από ότι ξέρετε είναι προβολή. ήταν τομή κόστους και κάτω του κόστους η τιμή που κάναμε τη δουλειά. Θα παίρναμε κάποιο υλικό, φωτογραφικό θέμα προβολής και όλο αυτό. Εμείς καλή πρόθεση είχαμε να κάνουμε την προβολή, αυτό, τίποτα άλλο».

Ακόμα ένας επιχειρηματίας που συνεργάστηκε με το ζευγάρι θεωρεί ότι είναι υπερβολές όσα λέγονται. «Εμείς κόψαμε αποδείξεις απλά κάναμε μία καλύτερη τιμή επειδή η κ. Eλέτσι είναι αναγνωρίσιμη και έχει πολλούς ακόλουθους στο Instagram».

Η Ελίζαμπεθ Ελέτσι ωστόσο πριν ξεσπάσει όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από τον γάμο, είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το κόστος, με αριθμούς. Τώρα όμως λέει ότι η συμφωνία ήταν οι συντελεστές να διαφημιστούν μέσα από τα social media, χωρίς να πληρωθούν.

«Δεν ήταν γάμος φοροδιαφυγής»

Οι ελεγκτές συνεχίζουν το ξεσκόνισμα στα αρχεία όλων εκείνων που εμπλέκονται στον γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του Νεκτάριου Λεμονίδη, με τις αντιδράσεις να είναι συνεχείς και το όλο θέμα να προκαλεί για ακόμα μια μέρα συζητήσεις.

Στο MEGA μίλησε ο δικηγόρος του ζευγαριού, Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως «Υπάρχει μία υπερβολή, αλλά δεν θα κατηγορήσω την πελάτισσά μου επειδή ήταν λίγο πιο υπερβολική. Επίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρος της το ότι είπε για τις 50.000 ευρώ αλλά δεν κόστιζε τόσο».

«Δεν ήταν ο γάμος φοροδιαφυγής, αλλά έχει γίνει μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα σε αυτούς τους ανθρώπους την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Εγώ δεν έχω δει την ανακοίνωση, αλλά το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό που έχει δημοσιοποιηθεί στα site», είπε και πρόσθεσε: «Καλά κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή κα κάνει τους ελέγχους. Δεν κόστιζε τόσο ο γάμος. Άλλο η φοροδιαφυγή και άλλο εάν έχει γίνει κάποιο λάθος. Εάν υπάρχει μία μικρή φορολογική παράβαση αυτό δεν έχει να κάνει με τον γάμο και με το ζευγάρι. Θα ποινικοποιήσουμε μία φιλία; Δεν μπορούν να γράφουν πως δεν κόπηκαν αποδείξεις όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει κόψει αποδείξεις. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στην κοινωνία μας».

 

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα