Εκρήξεις ακούστηκαν σε διαφορετικές περιοχές στην Τεχεράνη, λίγο πριν τις 15:30 σήμερα τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), έκτη ημέρα της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν ότι εξαπολύονται επιθέσεις στην Τεχεράνη «κατά στρατιωτικών στόχων που σχετίζονται με το καθεστώς», λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στο οποίο ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν εξαπέλυσε απειλές τόσο κατά της ισραηλινής πλευράς όσο και κατά των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ένα σύννεφο μαύρου καπνού να υψώνεται στον ουρανό από ανατολικές περιοχές της ιρανικής πρωτεύουσας, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να κάνουν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα της Τεχεράνης.
BREAKING
Blasts inside the #Lavizan area eastern #Tehran. pic.twitter.com/ch9n8JMOQV— Barzan Sadiq (@BarzanSadiq) June 18, 2025
Τις εκρήξεις στην Τεχεράνη επιβεβαίωσαν τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Nournews του Ιράν όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Έχουμε χτυπήσει πάνω από 1.100 στόχους στο Ιράν»
Νωρίτερα σήμερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έχουν πλήξει περισσότερους από 1.100 στόχους στο Ιράν σε εκατοντάδες επιδρομές από την Παρασκευή (13.06.2025), ημέρα έναρξης της επιχείρησης «Rising Lion».
Από την άλλη πλευρά, η ιρανική μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA (Human Rights Activists in Iran) ανέφερε ότι σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Καταφέραμε σημαντικά πλήγματα κατά του ιρανικού καθεστώτος… Τώρα επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην εκτόξευση πυραυλικών επιθέσεων από την περιοχή του Ισφαχάν», δήλωσε ο Ντεφρίν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X.
«Σημαδεύουμε στρατιωτικούς στόχους, εκείνοι επιτίθενται σε σπίτια αμάχων», τόνισε, υποστηρίζοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις ενεργούν συστηματικά για να εξουδετερώσουν την πυρηνική απειλή του Ιράν και έχουν προκαλέσει «σημαντικές ζημιές».
Ο πρόσφατος απολογισμός του πολέμου
«Το Ιράν εκτοξεύει πυραυλικές επιθέσεις κατά κύματα προς το Ισραήλ καθημερινά, με περίπου 30 βαλλιστικούς πυραύλους να εκτοξεύονται σε δύο ομοβροντίες κατά τη διάρκεια της νύχτας», συμπλήρωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.
«Οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο Ισραήλ» πρόσθεσε ο ίδιος στην συνέχεια.
Από την έναρξη του πολέμου, 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ και περισσότεροι από 800 έχουν τραυματιστεί από τις ιρανικές επιθέσεις.
Το HRANA, μια μη κυβερνητική οργάνωση Ιρανών ακτιβιστών με έδρα τις ΗΠΑ, τόνισε σήμερα πως 239 πολίτες, 126 στρατιωτικοί και 220 άνθρωποι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινές επιθέσεις, συνολικά οι νεκροί είναι 585.
Η ΜΚΟ πρόσθεσε πως 1.326 έχουν τραυματιστεί. Οι απολογισμοί αυτοί βασίζονται σε επίσημα στοιχεία και τοπικές αναφορές.