Έγκλημα στη Λέσβο: Τα ισόβια παρέμειναν ισόβια για τον δολοφόνο και πρώην σύζυγο της 24χρονης Ερατούς

Πρέπει να διαβάσετε

Τα ισόβια παρέμειναν ισόβια για τον δολοφόνο και πρώην σύζυγο της Ερατούς, καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου απέρριψε το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από εν ψυχρώ σε εν βρασμώ ψυχική ορμή, αλλά και τα ελαφρυντικά της ποινής του.

Ηθική δικαίωση επήλθε για τους συγγενείς της 24χρονης με την απογευματινή ομόφωνη απόφαση του Εφετείου (τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι) να απορρίψει το αίτημα του δολοφόνου της 24χρονης να μειωθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να μετατραπεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από εν ψυχρώ σε εν βρασμώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος προηγήθηκε η απόφαση της εισαγγελως της έδρας, η οποία πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών για τις ποινές, πρόταση που δέχτηκε το δικαστήριο με την ποινή να παραμένει ισόβια και σε δεύτερο βαθμό, όπως πρωτόδικα αποφασίστηκε τον Νοέμβριο του 2019. Στον Αρειο Πάγο πρόκειται να απευθυνθεί ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μανόλης Βαμβουνάκης.

Τους διαδηλωτές, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης ευχαρίστησε η μητέρα της Ερατώς, Ελένη Κρεμαστιώτη, αλλά και ο πατέρας της, Λευτέρης Μανωλακέλλης.

Αυτό που διακυβεύονταν σήμερα Τετάρτη, στην έφεση που είχε ασκήσει ο κατηγορούμενος, καταδικασμένος σε ισόβια ποινή κάθειρξης σε πρώτο βαθμό, είναι αν βρίσκονταν, όπως ισχυρίζονταν σε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, και όχι εν ψυχρω όπως καταδικάστηκε πρωτόδικα. Αυτό επιχειρούσε ο δικηγόρος του από την πρώτη μέρα, και αν γίνονταν αποδεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι) θα μείωνε την ποινή του..

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε βλάψει ποτέ την Ερατώ μέχρι τα ξημερώματα της 23ης Μαϊου του 2019, οπότε πυροβόλησε εξ επαφής στην αριστερή πλευρά του προσώπου της με την κυνηγετική του καραμπίνα, ενόσω το θύμα κοιμόταν δίπλα στο δίχρονο κορίτσι τους.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα