Δολοφονία στο Blue Horizon: Στα δικαστήρια Πειραιά οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Πρέπει να διαβάσετε

Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group μετά τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε ο 36χρονος όταν τον απώθησαν και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου.

Το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιατροδικαστές Σωκράτης Τσαντίρης και Ηλίας Μπογιόκας, διαπίστωσαν ότι αιτία θανάτου είναι «πνιγμός σε έδαφος κάκωσης κεφαλής». Παράλληλα από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο 36χρονος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Δηλαδή, όπως φαίνεται από την νεκροψία, ο νεαρός χτύπησε το κεφάλι του, πιθανότατα στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon μετά τις βάρβαρες σπρωξιές από τα δύο μέλη του πληρώματος που τον απώθησαν μέσα στη θάλασσα.

Αφού σαν αιτία θανάτου προσδιορίζεται ο πνιγμός, άρα ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης ήπιε νερό και πνίγηκε, μπορεί εύλογα να θεωρηθεί ότι σε περίπτωση που τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon ενεργοποιούνταν και έκαναν ό,τι απαιτείται για να βγάλουν τον άτυχο άντρα από το νερό -ακόμη και αφού τον είχαν απωθήσει με βία από το πλοίο- ενδεχομένως η ζωή του θα μπορούσε να έχει σωθεί…

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα