Δημοτική Αστυνομία: «Έσπασαν» κάθε ρεκόρ οι παραβάσεις στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Αυξήθηκαν τα ποσοστά παραβατικότητας στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, έκανε λόγο για το πιο «θερμό καλοκαίρι» των τελευταίων ετών, λόγω της υψηλής παραβατικότητας που καταγράφηκε σε όλους τους τομείς, με πρώτο εκείνον της παράνομης στάθμευσης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Παττακός, οι παραβάσεις ξεπερνούν τις 10.000 μέχρι και την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου. «Και ο Σεπτέμβριος χαρακτηρίστηκε από πολλά προβλήματα, υπήρξε υψηλή κυκλοφορία και επισκεψιμότητα, τώρα όμως εξασθενεί και η τουριστική κίνηση και οι μετακινήσεις γενικά λιγοστεύουν».

Όπως εκτίμησε ο κ. Παττακός, φέτος δεν υπήρξαν περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οπότε αυτό επηρέασε ψυχολογικά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δημότες του Ηρακλείου.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που γνώρισε το Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, άλλωστε το λένε και τα στατιστικά» σημείωσε ο κ. Παττακός ενώ πρόσθεσε πως ανάμεσα στις παραβάσεις που σημειώθηκαν, κάποιες αφορούσαν και την αντιπυρική περίοδο, καθώς φέτος υπήρξαν νέες πυροσβεστικές διατάξεις και στο στόχαστρο της Δημοτικής Αστυνομίας μπήκαν για ακόμη ένα καλοκαίρι, τα ακαθάριστα οικόπεδα. 

«Στους 3 – 4 μήνες που έχουμε διανύσει, εντοπίσαμε 50 περιπτώσεις ακαθάριστων οικοπέδων και καθαρίστηκε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά. Όσον αφορά τα υπόλοιπα προχωρήσαμε στις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις» σημείωσε ο κ. Παττάκος και συμπλήρωσε ότι επιβλήθηκαν συνολικά, 138 πρόστιμα, για έλλειψη συμμόρφωσης και υπακοής των ιδιοκτητών οικοπέδων.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Παττακός απομακρύνθηκαν 285 εμπόδια από το οδόστρωμα, από επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία. «Έχουμε εφοδιαστεί με ένα μικρό ειδικό φορτηγό αυτοκίνητο, που πραγματοποιεί αυτές τις εξορμήσεις. Προχωρήσαμε όμως και σε ελέγχους τραπεζοκαθισμάτων και εγκαταλειμμένων οχημάτων».

Κλείνοντας ο κ. Παττάκος σημείωσε πως φέτος, το φαινόμενο του παρεμπορίου που εξακολουθεί να απασχολεί τις Αρχές, ανέλαβε η Τουριστική Αστυνομία.

«Στις αρχές του καλοκαιριού, ξεκίνησε με άσχημο τρόπο, δεν εκλείπουν αυτές οι μορφές και κυρίως τα μικρά παιδιά στο κέντρο. Όμως έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό» σχολίασε ο κ. Παττακός ενώ καταλήγοντας, τόνισε πως και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, έχουν σημαντικό ρόλο στο εν λόγω ζήτημα.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα