Χ. Μαμουλάκης: Η καταιγίδα των ανατιμήσεων απειλεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την αναγκαιότητα άμεσων και σταθερών λύσεων για την στήριξη και ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την καταιγίδα των ανατιμήσεων, αναδεικνύουν με την κατάθεση της επιστολής του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Τομεάρχης και ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί για τις ΜμΕ εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους ενέργειας (όπου για το φυσικό αέριο φτάνει το 200% και για το ηλεκτρικό ρεύμα το 240% για καταναλώσεις Σεπτεμβρίου), των αλλεπάλληλων αυξήσεων στις πρώτες ύλες, καθώς και της αναμενόμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2023. Το ΒΕΑ με την επιστολή του ζητάει παράλληλα να εφαρμοστούν άμεσα επείγοντα μέτρα ανακούφισης των ΜμΕ, όπως μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, επαναφορά των 120 δόσεων, εξορθολογισμός του τρόπου υπολογισμού του τέλους επιτηδεύματος μέχρι την οριστική κατάργησή του, καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%, μείωση του συντελεστή φορολογίας στο 20% και μείωση της προκαταβολής φόρου.

Οι Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί αναφορικά με τα ως άνω αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα