Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Αυτοψία και ενημέρωση για το Δημοτικό Σχολείο Θραψανού

Πρέπει να διαβάσετε

Αυτοψία στο “λαβωμένο” από τον σεισμό, Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, πραγματοποίησε η μελετητική ομάδα από το Πολυτεχνείο Κρήτης μετά και την υπογραφή, στις 19 Μαΐου, της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Πολυτεχνείου Κρήτης, για την αποκατάσταση του σχολείου Θραψανού.

Η Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης μαζί με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επισκέφθηκαν το σχολείο Θραψανού, στο πλαίσιο προετοιμασίας των ερευνητικών εργασιών και μελετών για τις διαδικασίες αποκατάστασης, στατικής ενίσχυσης αλλά και προστασίας του.

Τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεων και προτάσεων που θα κατατεθούν από την Ομάδα, θα υποδείξουν τις απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση του μνημείου από τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση μεταξύ της ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης με Επικεφαλής τον Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Κωνσταντίνο-Αλκέτα Ουγγρίνη και στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου Γαβριήλ Κουρή προκειμένου να καταγραφούν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα ώστε να «τρέξει» απρόσκοπτα το ερευνητικό/μελετητικό έργο που προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα