Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying

Πρέπει να διαβάσετε

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρσακείου κατέθεσαν οι γονείς του 15χρονου μαθητή που έπεσε θύμα άγριου bullying, ζητώντας να επιβληθεί τηλεκπαίδευση στην ομάδα των ανήλικων βασανιστών του παιδιού τους και να τεθούν υπό αυστηρή επιτήρηση.

Η αίτηση που κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η οικογένεια μέσω του συνηγόρου τους κ. Σπύρου Δημητρίου, θα συζητηθεί στις 3 Μαΐου ενώ και το σχολείο είναι ενήμερο για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γονείς ζητούν από το Αρσάκειο να υποχρεωθεί να επιβάλει τηλεκπαίδευση στους έξι μαθητές προκειμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «να μην έρχεται σε επαφή με το ανήλικο τέκνο μας, άλλως να υποχρεωθεί η καθ΄ης να μετακινήσει τους ανωτέρω μαθητές στο Β΄Αρσάκειο Γυμνάσιο. Άλλως να υποχρεωθεί η καθ΄ης να μετακινήσει τους ανωτέρω μαθητές σε έτερο τμήμα της Τρίτης τάξης του Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού».

Σε άλλο σημείο οι γονείς ζητούν οι έξι ανήλικοι να προαυλίζονται σε διαφορετικό χώρο έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το παιδί τους. «Να υποχρεωθεί η καθ΄ ής να λάβει μέτρα προκειμένου να μην προαυλίζονται σε κοινό χώρο με το τέκνο μας οι ανωτέρω συμμαθητές του» αναφέρουν χαρακτηριστικά ενώ ζητούν «να υποχρεωθεί η καθ΄ης να ενισχύσει την εποπτεία των ανήλικων μαθητών της». Τέλος, ζητούν «Να διαταχθεί οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να αποφευχθούν κάθε λογής εκφοβιστικές πράξεις ή φράσεις ή συμπεριφορές που πληγώνουν και περιθωριοποιούν μαθητές της καθ΄ης».

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του μαθητή κ. Σπύρος Δημητρίου, τονίζει στο protothema.gr πως «Καταθέσαμε σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σχολείου όπου φοιτά ο 15χρονος. Το αίτημα μας είναι να ληφθούν όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του και τη σωματική και ψυχική του υγεία. Κυρίως δε, να μη συγχρωτίζεται στην ίδια τάξη ή στο προαύλιο με τους μαθητές οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν αυτό το κακό το οποίο του συνέβη».

dimitrioy_dikigoros

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα