Αρσάκειο: Αποβάλλονται οι μαθητές που κατηγορούνται για bullying στον 15χρονο

Πρέπει να διαβάσετε

Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο εξωφρενικό περιστατικό βίας κατά 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο, φέρεται, να αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ύστερα από πολύωρη –σχεδόν 12ωρη– συνεδρίαση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το σοκαριστικό περιστατικό bullying σημειώθηκε την Παρασκευή 31/3 μέσα στο Αρσάκειο, όταν έξι μαθητές – πέντε αγόρια και ένα κορίτσι – ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του.

Όταν οι δράστες έφυγαν από την αίθουσα, ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχθηκε στους εκπαιδευτικούς. Όταν επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του είδε τις εκδορές στον λαιμό του, οπότε το παιδί τής τα αποκάλυψε όλα. Οι γονείς του κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, κάνοντας μήνυση κατ’ αγνώστων, το βράδυ της Παρασκευής, και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ο 15χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε τους δράστες, λέγοντας πως η ίδια ομάδα τού έκανε bullying και άλλες φορές, και από πέρυσι. Μάλιστα, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις παιδιών από την ομάδα που καταγγέλθηκε, ενώ δύο διέφυγαν την αυτόφωρη διαδικασία.

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ανακοίνωσε ότι «θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών από τον αρμόδιο σύλλογο διδασκόντων. Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», την αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών (είναι της Γ΄ Γυμνασίου) καθώς και ενός ακόμη από μικρότερη τάξη, διότι είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο.

Η απόφαση έχει ήδη σταλεί στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης απόφασης αφήνει περιθώριο όχι μόνο για τροποποίηση της απόφασης αλλά και ανακοίνωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, μετά την ΕΔΕ φέρεται να ετέθη σε διαθεσιμότητα καθηγητής επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του. Εκπαιδευτικοί του σχολείου, πάντως, δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση περί της διαθεσιμότητας, παρότι πιθανή, δεν επιβεβαιώνεται.

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα