Ανείπωτος είναι ο πόνος για την οικογένεια της Ελευθερίας Γιακουμάκη, που δολοφονήθηκε από την πρώην σύντροφό της, σε ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει όλη την Κρήτη.
Αύριο Παρασκευή (24/4), στις Δαφνές, θα παιχτεί η τελευταία πράξη της τραγωδίας, με συγγενείς και φίλους να αποχαιρετούν την 43χρονη που έφυγε με τόσο σκληρό και άδικο τρόπο από τη ζωή.
Η κηδεία της θα γίνει στις 13:00 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον τόπο που έζησε η Ελευθερία.
Η σορός της θα βρίσκεται στον ναό από τις 12:00.
Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης (22/04), μέσα στο αυτοκίνητό της, τέσσερις ημέρες αφότου είχαν χαθεί τα ίχνη της.
Ο 40χρονος πρώην σύντροφός της, φαίνεται ότι της έδωσε ραντεβού θανάτου την Κυριακή(19/04) και αφού την εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι ακριβώς μόλις συναντήθηκαν, στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή Σταυρακιανή Καμάρα, στις Δαφνές, μετέφερε το αυτοκίνητο με τη σορό της στην Αγία Βαρβάρα, τόπο καταγωγής του.
Όλες αυτές τις μέρες η οικογένειά της αγωνιούσε για την τύχη της και οι φόβοι τους δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
Ο 40χρονος, την Τρίτη 21 Απριλίου, όταν ένιωσε ότι ο κλοιός στενεύει γύρω του και πως οι αρχές βρίσκονταν κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος, έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο ξωκλήσι της Παναγίας Καρδιώτισσας κοντά στον Προφήτη Ηλία. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Πελαγίας, στην Αγία Βαρβάρα, εκεί που είχε προσπαθήσει να κρύψει τη σορό της άτυχης γυναίκας.