Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Αναρρωτικές στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων: Ελέγχεται πειθαρχικά ένας γιατρός

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, ένας γιατρός ελέγχεται από το πειθαρχικό ως προς την πιστότητα της αναρρωτικής άδειας την όποια έχει λάβει. 

Το επιστημονικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη συλλειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής με τις Παθολογικές Κλινικές μέχρι την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας.

«Ένας πνευμονολόγος έχει μεταφερθεί στο ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων όπου προσφέρει τα μέγιστα κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως. Από τους εναπομείναντες τέσσερις πνευμονολόγους, οι δύο εξ αυτών έλαβαν αναρρωτικές άδειες. Η μία 30 ημερών αρχούμενη από 1 Ιουνίου και η άλλη συνέχεια μιας προηγούμενης 60 ημερών για άλλες 30 ημέρες. Η μία από τις δύο αναρρωτικές ελέγχεται από το πειθαρχικό ως προς την πιστότητά της», ανέφερε ο κ. Μπέας.

«Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα», σχολίασε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, ο οποίος τόνισε πως τον ∆εκέµβριο 2023 και τον Μάρτιο 2024 προκυρήχθησαν µία θέση πνευμονολόγου επιμελητή Β’ και µία θέση πνευμονολόγου επιμελητή Α’ , προκηρύξεις που κατέστησαν άγονες.

Σε ότι αφορά δε την κάλυψη των κενών που έμειναν από τις αναρρωτικές άδειες , η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε βοήθεια και από τον Ιατρικό Σύλλογο για τη συνδρομή ιδιωτών αλλά και από την 7η ΥΠΕ για τον µήνα Απρίλιο για τη συνδροµή πνευµονολόγων από άλλα νοσοκοµεία της υγειονοµικής περιφέρειας, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

«Προέκυψαν αιφνιδίως δύο αναρρωτικές άδειες στην πνευμονολογική κλινική που λειτουργεί με τέσσερα άτομα. Δεν μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί και για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και γιατί δεν μπορούσαν αν τα βγάλουν πέρα οι δύο εναπομείναντες γιατροί» τόνισε ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Χανίων Γιάννης Τζανάκης.

«Ομόφωνα αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας, μετά από εισήγηση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, να συλλειτουργήσει προσωρινά με τις δύο παθολογικές κλινικές με ταυτόχρονο καταμερισμό των δύο πνευμονολόγων στις δύο κλινικές, όπου εκεί θα αντιμετωπίζουν και θα διαχειρίζονται τα πνευμονολογικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Τζανάκης ενώ ανέφερε ότι θα φροντίσουν να καλύψουν τις εφημερίες των πνευμονολόγων.

«Θέλω να πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα υπάρχει το πρόβλημα μέχρις ότου να λυθεί. Βοηθάει και το καλοκαίρι, αφού οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι λιγότερες, ενώ θα φροντίσουμε να υπάρχει κάλυψη από πνευμονολόγους στις εφημερίες», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα