Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Νοσοκομείο Χανίων: «Λουκέτο» λόγω αναρρωτικών στην Πνευμονολογική κλινική – «Θα ξαναδούμε ράντζα», λένε οι εργαζόμενοι

Πρέπει να διαβάσετε

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο «λουκέτου» στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

Τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου αναδεικνύονται με τον πιο «οδυνηρό» τρόπο τόσο για την ίδια τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και για τους ασθενείς, αφού το προσωπικό της κλινικής δεν επαρκεί ούτε για να καλύψει τις θέσεις δύο γιατρών που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες.

Έτσι η διοίκηση αναγκάζεται να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας και συγχώνευση της Πνευμονολογικής Κλινικής με τις δύο παθολογικές. «Έτσι φαίνονται τα μεγάλα κενά ,τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας. Με απλές καθημερινές καταστάσεις μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων για το νοσοκομείο», ανέφερε ο Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης.

«Για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων εξελίξεων στο νοσοκομείο μας. Σε μια περίοδο θερινή, που οι θερμοκρασίες αναμένονται υψηλές και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τους πνευμονολογικούς ασθενείς, σε μια περίοδο που ο τουρισμός αυξάνεται πάρα πολύ», συμπλήρωσε και τόνισε πως η συγχώνευση με τις παθολογικές κλινικές δεν είναι λύση αφού η πληρότητά τους αγγίζει το 100%.

«Αν είναι δυνατόν εν έτη 2024 να κλείνουν κλινικές επειδή κάποιοι άνθρωποι ασθένησαν. Στελεχώστε μας. Ας βγουν οι αρμόδιοι ,οι ΔΥΠΕάρχες, ο Υπουργός που ήρθε πριν από μια εβδομάδα εδώ και τα βγήκε όλα καλά στο νοσοκομείο μας ,ότι είμαστε υπερστελεχωμένοι, ας βγουν να πουν στην  τοπική κοινωνία  γιατί κλείνει το πνευμονολογικό και πόσο εύκολα μπορεί να κλείσει ένα τμήμα», δήλωσε ο κ. Γεωργιακάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα του νοσοκομείου καθώς ο εκεί νοσηλεύονται και τα περιστατικά covid.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν η Πνευμονολογική Κλινική να ενισχυθεί με προσωπικό από άλλα νοσοκομεία του νησιού ή δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Είναι σίγουρο μετά την αναστολή ότι θα ξαναδούμε ράντζα στις παθολογικές και ίσως θα είναι περισσότερα από ποτέ», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ευτύχης Κοντορινάκης.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως η διακοπή λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής θα είναι προσωρινή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων:

“Όχι στην αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Ακόμα μια δοκιμασία για το Νοσοκομείο μας και την τοπική κοινωνία.  Κλείνει (προσωρινά?) η Πνευμονολογική Κλινική λόγω ασθένειας δύο (2) ιατρών της Κλινικής.

Τα επακόλουθα του κλεισίματος της εν λόγω κλινικής είναι τεράστια τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αλλά και για τις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου μας που δουλεύουν με πληρότητα 100% και θα επωμιστούν το συνολικό όγκο των ασθενών. Η εμφάνιση ράντζων θα είναι αναπόφευκτη με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας, την 7η ΥΠΕ και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να δράσουν άμεσα έτσι ώστε αποφευχθεί το Κλείσιμο της εν λόγω Κλινικής.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων είναι κάθετα αντίθετος στην σχεδιαζόμενη για τις επόμενες ημέρες μεταφορά των ασθενών στις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες”.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα