Μια 90χρονη καθηγήτρια Αγγλικών στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ κατέρριψε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για την 67χρονη καριέρα της στην τάξη.
Η Μπέβερλι Χάνετ-Πράις, η οποία διδάσκει Αγγλικά στο σχολείο Detroit Country Day στο Μπέβερλι Χιλς, έλαβε το πιστοποιητικό Γκίνες για τη μακροβιότερη καριέρα ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών (γυναίκα) σε εκδήλωση – έκπληξη που διοργανώθηκε προς τιμήν της την περασμένη εβδομάδα.
Το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια καριέρας ως καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας (γυναίκα) είναι 67 χρόνια και 142 ημέρες και επιτεύχθηκε από τη Μπέβερλι Χάνετ Πράις στο Μπέβερλι Χιλς του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, στις 22 Ιανουαρίου 2026.
At 90 years old, Beverly Hannett-Price is still teaching English at Detroit Country Day School — 67 years and counting. She now holds the Guinness World Record for the longest career as a female language teacher. pic.twitter.com/WMYsUbMFAY
— CBS Evening News with Tony Dokoupil (@CBSEveningNews) February 5, 2026
Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών στην τελετή ήταν ο Κόρτνεϊ Β. Βανς πρώην μαθητής της που αργότερα έγινε ηθοποιός βραβευμένος με Tony και Emmy.
«Με δίδαξε πραγματικά πώς να γράφω και να συνθέτω υπέροχες σκέψεις, και χάρη σε αυτό, έχουμε μείνει σε επαφή», δήλωσε ο Βανς στο WXYZ-TV.
Η Χάνετ-Πράις, η οποία άρχισε να διδάσκει το 1958, είχε μαθητές της τον ηθοποιό Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Στιβ Μπάλνερ.
«Δεν έχω σχέδια για συνταξιοδότηση. Αγαπώ αυτό το σχολείο. Αγαπώ τη διδασκαλία» δήλωσε η καθηγήτρια στη διάρκεια της τελετής.
Πηγή: cnn.gr