Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
18.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αίγυπτος: Ο τάφος του Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ υποδέχεται επισκέπτες

Πρέπει να διαβάσετε

Ο τάφος του Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’, ένας από τους μεγαλύτερους στην Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου, άνοιξε επίσημα για το κοινό μετά από δεκαετίες αναστήλωσης. Η ανακαίνιση, που διήρκεσε πάνω από είκοσι χρόνια λόγω της σοβαρής φθοράς του τάφου, ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια της ιαπωνικής κυβέρνησης και της UNESCO. Ο χώρος, που καταγράφηκε πρώτη φορά το 1799, διαθέτει εντυπωσιακές τοιχογραφίες και τη γρανιτένια σαρκοφάγο του Φαραώ, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Το Σάββατο (4/10) άνοιξε επίσημα για το κοινό μετά από χρόνια αναστήλωσης ο τάφος του Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’, ένας από τους μεγαλύτερους στην Κοιλάδα των Βασιλέων της νότιας Αιγύπτου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Σέριφ Φάτι, παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο, ο οποίος χρονολογείται από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα