Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, λίγες εβδομάδες μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της εικόνας στην πύλη εισόδου χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Μιχάλη Βλατάκη, τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο σημείο της εξόδου των πεζών -στο γνωστό «πορτάκι» δηλαδή, το οποίο από τις 12 Μαΐου έγινε μια άνετη πόρτα εξόδου για τους επιβάτες, έχουν ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα, ωστόσο εξακολουθούν να παρατηρούνται συμπεριφορές που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία και αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όμως απαιτείται μεγαλύτερη συμμόρφωση από τους οδηγούς και τους πεζούς ώστε να επιτευχθεί ακόμη καλύτερη λειτουργία του χώρου.
Οδηγοί σταματούν πάνω στη διάβαση και μπλοκάρουν την κυκλοφορία
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φαινόμενο οδηγών που σταματούν ή αποβιβάζουν επιβάτες κοντά στη διάβαση πεζών, προκαλώντας εμπόδια τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και στην ασφαλή διέλευση των ταξιδιωτών.
Όπως τονίστηκε, παρά την παρουσία προσωπικού που ρυθμίζει τη ροή, αρκετοί δεν ακολουθούν τις υποδείξεις, επιχειρώντας να κινηθούν εκτός των καθορισμένων σημείων ή να πραγματοποιήσουν στάσεις σε σημεία όπου απαγορεύεται. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται καθυστερήσεις στην πρόσβαση προς το αεροδρόμιο, ειδικά τις ώρες αιχμής, όταν η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να επιδεικνύουν υπομονή και να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων, επισημαίνοντας ότι η τήρηση των κανόνων διευκολύνει όλους τους χρήστες του αεροδρομίου.
Παράλληλα, κάλεσε τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και τους επαγγελματίες μεταφορείς να αξιοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός του αεροδρομίου για επιβίβαση και αποβίβαση πελατών, αποφεύγοντας στάσεις στην εξωτερική ζώνη που επιβαρύνουν την κυκλοφορία.
«Χρειάζεται η συνεργασία όλων για να μπει τάξη και να λειτουργεί ομαλά η πρόσβαση στο αεροδρόμιο», ήταν το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση του Συνδέσμου.
Παρέμβαση για τα σκουπίδια εντός του αεροδρομίου
Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος συνεχίζει τις ενέργειες που ξεκίνησαν πρόσφατα για τη διατήρηση της καθαριότητας στους χώρους του αεροδρομίου.

Όπως έγινε γνωστό, έχει διατεθεί εργαζόμενος που αναλαμβάνει σε καθημερινή βάση τον καθαρισμό των χώρων αφίξεων, των σημείων υποδοχής επισκεπτών και των κοινόχρηστων χώρων στάθμευσης, με στόχο τη διατήρηση μιας εικόνας αντάξιας του μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού της χώρας.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τον εργαζόμενο να βρίσκεται συνεχώς στον χώρο, φροντίζοντας για την αποκομιδή απορριμμάτων και την καθαριότητα των εγκαταστάσεων.
Καθαρισμός και στον εξωτερικό χώρο απέναντι από το αεροδρόμιο
Η πρωτοβουλία επεκτάθηκε και στην περιοχή απέναντι από το αεροδρόμιο, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί επανειλημμένα εικόνες συσσώρευσης απορριμμάτων που προκαλούσαν αρνητικές εντυπώσεις στους επισκέπτες αμέσως μετά την άφιξή τους στην Κρήτη.

Παρότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιείται τακτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, κατά τη διάρκεια της ημέρας συχνά παρατηρείται εκ νέου απόθεση σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να απαιτείται συνεχής παρακολούθηση και παρέμβαση.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να αναληφθεί και η φροντίδα του συγκεκριμένου σημείου έως το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να αποφεύγονται εικόνες που δεν συνάδουν με το επίπεδο φιλοξενίας που επιδιώκει να προβάλλει η Κρήτη.
Οι σημερινές εικόνες αποτυπώνουν μια αισθητά βελτιωμένη κατάσταση, με τον Σύνδεσμο να δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διατήρηση της καθαριότητας και της εύρυθμης λειτουργίας στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου.