Αυτοψία Σταθούλη στους Αθανάτους: Στο Ηράκλειο για τη νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

Στο Ηράκλειο αναμένεται ο Σπύρος Σταθούλης για τις εκκρεμότητες που απομένουν, προκειμένου να προχωρήσει η λειτουργία της δομής.

Oι πρώην αποθήκες Σκουλούδη που προορίζονται για δομή μεταναστών στο Ηράκλειο / Intime
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τρίτη (3/11) ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Σπύρος Σταθούλης, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις στους Αθανάτους, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει η νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών.

Τον κ. Σταθούλη αναμένεται να συνοδεύσουν υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα αναμένεται να επικεντρωθεί στην εικόνα των εγκαταστάσεων και στις εκκρεμότητες που απομένουν, προκειμένου να προχωρήσει η λειτουργία της δομής.

Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση στο Ηράκλειο θα καλύπτει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και τις ανάγκες του Λασιθίου, ενώ η συνολική δυναμικότητα των δύο δομών, μαζί με εκείνη της Αγυιάς στα Χανιά, υπολογίζεται ότι θα φτάνει τα 2.000 άτομα.

Ο υπουργός έχει επισημάνει ότι στόχος του υπουργείου δεν είναι η δημιουργία μεγάλων δομών στην Κρήτη. Όπως έχει αναφέρει, οι μετανάστες που θα λάβουν άσυλο, αλλά και όσοι πρόκειται να επιστραφούν στις χώρες προέλευσής τους μέσω των σχετικών διαδικασιών, θα μεταφέρονται σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η πίεση στους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας της Κρήτης έχει ενταθεί σημαντικά.

Η κατάσταση στο λιμάνι του Ηρακλείου παραμένει δύσκολη, καθώς εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται στον χώρο του πρώην Ψυγείου αλλά και στον εξωτερικό χώρο, με τις συνθήκες παραμονής τους να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Οι συνεχείς αφίξεις, σε συνδυασμό με την περιορισμένη χωρητικότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία ο νέος χώρος.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα αναμένεται να επικεντρωθεί στην εικόνα των εγκαταστάσεων και στις εκκρεμότητες που απομένουν, προκειμένου να προχωρήσει η λειτουργία της δομής.

Προηγούμενο

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Βαρεμένος

Επόμενο

Ηράκλειο: Αυτοψία της Νέας Αριστεράς στο Παλιό Ψυγείο – Ζητά άμεσο κλείσιμο και δημιουργία δομής φιλοξενίας

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε εκτελούμενα έργα οδικής ασφάλειας στις περιοχές Ελούντα, Κριτσά, Σίσι του Δήμου Αγίου Νικολάου

Αυτοψία σε εκτελούμενα έργα οδικής ασφάλειας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης στις περιοχές Ελούντα, Κριτσά και Σίσι…