Σταύρος Αρναουτάκης: Τι είπε για ΒΟΑΚ και δομή μεταναστών

Ο Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε ''σοβαρή'' την πίεση που δέχεται τους τελευταίους μήνες η Κρήτη από τις αυξημένες ροές.

Intime
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Συνέντευξη στο Ράδιο Λασίθι, παραχώρησε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα με τις χρηματοδοτήσεις για τις παρακάμψεις μέχρι τη Σητεία, μίλησε για τα αρδευτικά έργα στο νομό Λασιθίου ενώ για τις καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ είπε ότι ”θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, ώστε να προχωρά η απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και να περιορίζεται η ταλαιπωρία των μετακινουμένων”, βέβαια τόνισε ότι ότι ”ένα έργο αυτής της κλίμακας αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα κατά την κατασκευή του”

Για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι, με βάση τις συζητήσεις του με τον ανάδοχο, αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2028. Χαρακτήρισε θετική την πορεία του χρονοδιαγράμματος και εκτίμησε ότι το έργο δημιουργεί πρόσθετες αναπτυξιακές δυνατότητες, ιδιαίτερα για το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο ”φλέγον” θέμα με την δομή μεταναστών στο Ηράκλειο και τις πρόσφατές εξελίξεις.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε ”σοβαρή” την πίεση που δέχεται τους τελευταίους μήνες η Κρήτη από τις αυξημένες ροές.

Για τα Χανιά ανέφερε ότι ο χώρος στην Αγιά, ο οποίος ανήκει στην Περιφέρεια, έχει δώσει λύση για ολιγοήμερη παραμονή υπό αξιοπρεπείς συνθήκες.

Για το Ηράκλειο, αντίθετα, σημείωσε ότι εξακολουθεί να χρειάζεται κατάλληλος χώρος, καθώς οι αφιχθέντες οδηγούνται στον χώρο του παλιού ψυγείου στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αξιολόγησε θετικά τη διάθεση πλοίου για την άμεση μεταφορά των ανθρώπων εκτός Κρήτης, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης. Όπως είπε, αυτό συμβάλλει στην αποσυμφόρηση και στον περιορισμό της παραμονής σε δύο έως τρεις ημέρες. Επέμεινε, ωστόσο, ότι και για αυτό το διάστημα χρειάζονται εγκαταστάσεις που να πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο χώρος στο Ηράκλειο θα έπρεπε να έχει βρεθεί νωρίτερα, αναγνώρισε ευθύνη όλων των εμπλεκομένων και ότι παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις με το υπουργείο, τους δήμους και την Περιφέρεια, δεν έχει προκύψει λύση και ότι αναμένεται η τελική απόφαση του υπουργείου, το οποίο έχει αναλάβει το θέμα.

Προηγούμενο

ΗΠΑ: Βρήκαν με DNA τον «μασκοφόρο βιαστή» 12 χρόνια μετά το έγκλημα

Επόμενο

Καιρός: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα