Δημογλίδου: Πάνω από 7.000 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από την αρχή του έτους -2.700 γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει το panic button

Παραμένει σταθερά αυξημένος ο αριθμός των συλλήψεων, είπε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

«Έχουν καταγγελθεί περισσότερα από 7.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από την αρχή του χρόνου», τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή ζώνη» στο Action24, η κ. Δημογλίδου τόνισε αρχικά πως τα στοιχεία του πρώτου επταμήνου του 2026 δείχνουν μία μικρή μείωση στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παραμένει σταθερά αυξημένος ο αριθμός των συλλήψεων.

Δημογλίδου: 2.700 γυναίκες έχουν κάνει χρήση του Panic Button

«Έχουν καταγγελθεί περισσότερα από 7.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας από την αρχή του χρόνου σε όλη τη χώρα, ενώ από την ημέρα εφαρμογής του Panic Button 2.700 γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή και έχει βρεθεί στο σημείο η Αστυνομία προλαβαίνοντας πολλές φορές πολύ άσχημα περιστατικά, βαριά σωματική βλάβη, ακόμα και ανθρωποκτονία σε κάποιες περιπτώσεις», σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Προηγούμενο

Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε Ελλάδα και Ιταλία τα περισσότερα κρούσματα – Οι «κόκκινες» περιοχές σε διαδραστικό χάρτη

Επόμενο

Ένταση, φωνές και λιποθυμίες σε πτήση από Χανιά προς Θεσσαλονίκη

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα