Διακοπές το Σεπτέμβριο; Στο Ηράκλειο!

Το Ηράκλειο ανάμεσα στους 12 πιο οικονομικούς της Ευρώπης τον Σεπτέμβριο

Intime
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Το Ηράκλειο συγκαταλέγεται στους 12 πιο οικονομικούς προορισμούς της Ευρώπης για μια φθινοπωρινή απόδραση, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook.

Η παρουσία του Ηρακλείου στη συγκεκριμένη κατάταξη αναδεικνύει την πόλη ως μία από τις πιο προσιτές επιλογές για όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη μετά την κορύφωση της θερινής περιόδου.

Η ανάλυση εξέτασε συνολικά 51 ευρωπαϊκούς προορισμούς και υπολόγισε το μέσο ημερήσιο κόστος για έναν ταξιδιώτη, λαμβάνοντας υπόψη τη διαμονή σε ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας, τις μετακινήσεις, το φαγητό, τα ποτά και τις δραστηριότητες και επισκέψεις σε αξιοθέατα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, υπάρχουν 12 ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες ένας ταξιδιώτης μπορεί να περάσει μία ημέρα με συνολικό κόστος κάτω από τα 120 δολάρια ανά άτομο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Ηράκλειο, με το ημερήσιο κόστος να υπολογίζεται στα 115 δολάρια ανά άτομο για τον Σεπτέμβριο.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται τα Τίρανα της Αλβανίας, με εκτιμώμενο ημερήσιο κόστος μόλις 68 δολάρια, ενώ ακολουθεί το Βουκουρέστι με 77 δολάρια.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη δημοφιλείς προορισμοί της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Αττάλεια, η Βαρσοβία, η Κωνσταντινούπολη, η Μούγλα, η Κρακοβία και το Βίλνιους, αλλά και πόλεις όπως η Φρανκφούρτη, η Λυών και το Ταλίν.

Η παρουσία του Ηρακλείου στη συγκεκριμένη κατάταξη αναδεικνύει την πόλη ως μία από τις πιο προσιτές επιλογές για όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη μετά την κορύφωση της θερινής περιόδου. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη δυναμική του προορισμού ως σημείου εισόδου για την Κρήτη, συνδυάζοντας πολιτισμό, γαστρονομία και εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά αξιοθέατα του νησιού.

Οι 12 οικονομικότεροι προορισμοί της έρευνας

Τίρανα, Αλβανία – 68 δολάρια ανά άτομο, ημερησίως

Βουκουρέστι, Ρουμανία – 77 δολάρια

Αττάλεια, Τουρκία – 90 δολάρια

Βαρσοβία, Πολωνία – 90 δολάρια

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία – 95 δολάρια

Μούγλα, Τουρκία – 101 δολάρια

Κρακοβία, Πολωνία – 101 δολάρια

Βίλνιους, Λιθουανία – 104 δολάρια

Φρανκφούρτη, Γερμανία – 104 δολάρια

Λυών, Γαλλία – 106 δολάρια

Ταλίν, Εσθονία – 108 δολάρια

Ηράκλειο, Ελλάδα – 115 δολάρια

Πηγή: tourismtoday.gr

Προηγούμενο

Europa League - ΟΦΗ: Οι ημερομηνίες και οι ώρες όλες των αγώνων!

Επόμενο

Ξεβράστηκε νεκρό «ψάρι της Αποκάλυψης» σε παραλία της Ινδονησίας και οι θρύλοι... ξύπνησαν

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

H Κρήτη «βγήκε» στους δρόμους για το 13ωρο – Κινητοποιήσεις στις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού -Βίντεο και φωτογραφίες

Με πανό και συνθήματα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, σωματεία, εργαζόμενοι και φοιτητές συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη,…