Αποσύρθηκε από την παρουσίαση δελτίου ειδήσεων λόγω της υποψηφιότητας του συζύγου της

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης αποσύρεται από τα καθήκοντά της γιατί ο σύντροφός της είναι υποψήφιος πρόεδρος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

H Λεά Σαλαμέ AP
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Oπως είχε εγκαίρως δεσμευτεί, η δημοσιογράφος Λέα Σαλαμέ αποσύρεται από την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων των 8 στο France 2 αφού ο σύντροφός του Ραφαέλ Γκλίξμαν ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

“Έκανα αυτή τη δέσμευση από την πρώτη μέρα και την υποστηρίζω. Αποσύρομαι από την παρουσίαση των ειδήσεων των 8 μ.μ. όσο η υποψηφιότητα της συντρόφου μου βρίσκεται σε εξέλιξη”, επιβεβαίωσε η δημοσιογράφος το πρωί της Δευτέρας στο Instagram. “Αυτή η απόφαση, που ελήφθη σε συμφωνία με τη διοίκηση, είναι ταυτόχρονα προφανής και δύσκολη” επεσήμανε ακόμα.

Σύμφωνα με τη “Le Monde“, η Σαλαμέ θα επιστρέψει από τις 19 Σεπτεμβρίου 2026 στην εβδομαδιαία εκπομπή της «Quelle époque!», ενώ είναι πιθανό να αναλάβει και ειδικές εκπομπές που όμως δεν συνδέονται με την προεκλογική διαδικασία.

Η Σαλαμέ και ο Γκλίξμαν είναι ζευγάρι από το 2015. Όταν εκείνη ανέλαβε το κεντρικό δελτίο, υπήρξαν  αντιδράσεις στο εσωτερικό της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με το κατά πόσο είναι προβληματικό να παρουσιάζει το σημαντικότερο δελτίο της η σύντροφος ενός εν δυνάμει προεδρικού υποψηφίου. Τελικά τη λύση στο πρόβλημα έδωσε η ίδια η δημοσιογράφος με την απόσυρσή της.

πηγή: news247.gr

Προηγούμενο

Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, το «λαχματζούν», η «Τζένη» και οι Μεξικανοί

Επόμενο

Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Θα κόψουμε κάθε οικονομικό πόρο που κρατά στη ζωή το τυραννικό καθεστώς του Ιράν

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Σπιτονοικοκύρης αφαίρεσε πόρτες και παράθυρα από το σπίτι για να διώξει τους ενοικιαστές που είχαν καθυστερήσει να τον πληρώσουν

Ένας ιδιοκτήτης στη βόρεια Γαλλία προσπαθεί να εξαναγκάσει τους ενοικιαστές του να φύγουν εν μέσω χειμώνα, αφαιρώντας τις πόρτες και τα παράθυρα του ακινήτου του. Στη Γαλλία, όπως και…