Κρήτη: Νέα άφιξη μεταναστών με δύο μικρά παιδιά – Τρεις συλλήψεις για διακίνηση

Χωρίς σταματημό οι «καραβιές» μεταναστών - 327 εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μέσα σε περίπου ένα 24ωρο

Φωτογραφία αρχείου
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Νέο περιστατικό με μετανάστες σημειώθηκε στην Κρήτη, καθώς 49 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην παραλία του Τζίγκουνα, κοντά στον Λέντα. Πρόκειται για υπηκόους Σουδάν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δύο γυναίκες και δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 6 ετών.

Η νέα άφιξη έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη περιστατικά που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ανεβάζοντας τον αριθμό των μεταναστών που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μέσα σε περίπου ένα 24ωρο σε 327 άτομα, επιβεβαιώνοντας πως η Κρήτη και η Γαύδος παραμένουν βασικές πύλες εισόδου από τα παράλια της Αφρικής.

Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες χθες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 49 αλλοδαποί, 37 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 24χρονος υπήκοος Νοτίου Σουδάν, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες ως ο διακινητής τους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μεταναστών, είχαν αναχωρήσει το βράδυ της 10ης Αυγούστου από το Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα από 5.000 έως 14.000 δηνάρια Λιβύης ο καθένας.

Παράλληλα, τις πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ακόμη 32 αλλοδαποί, 45 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 36χρονο υπήκοο Σουδάν, ο οποίος επίσης αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες ως ο διακινητής.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι αλλοδαποί ανέφεραν ότι ξεκίνησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης το βράδυ της 10ης Αυγούστου, έχοντας καταβάλει ποσά από 13.000 έως 14.000 δηνάρια Λιβύης έκαστος.

Την ίδια ώρα, σε ένα τρίτο περιστατικό, 66 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Για τη μεταφορά τους συνελήφθη ένας 29χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, είχαν αναχωρήσει επίσης από το Τομπρούκ της Λιβύης το βράδυ της 10ης Αυγούστου, καταβάλλοντας ποσά που κυμαίνονταν από 3.000 τάκα Μπανγκλαντές έως 150.000 αιγυπτιακές λίρες, ανάλογα με την περίπτωση.

Και οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και έκθεση σε κίνδυνο, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Τα νέα περιστατικά επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη αυξημένη μεταναστευτική πίεση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με τις Αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για τον εντοπισμό και τη διάσωση ανθρώπων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι από τις ακτές της Λιβύης προς την Ελλάδα.

Προηγούμενο

Στα Μάταλα η Ζόζεφιν για να κάνει «επανεκκίνηση της ενέργειάς της»

Επόμενο

Δεκαπενταύγουστος: Τι μαγειρεύει η Ελλάδα για το μεγαλύτερο τραπέζι του καλοκαιριού

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα