Η καταστροφική φωτιά, η άμεση κινητοποίηση και το «στοίχημα» του καλοκαιριού

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Intime
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Με την πρώτη μεγάλη φωτιά για την φετινή περίοδο ήρθαν αντιμέτωπες την Τετάρτη (15/07), οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης που έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες στο Μελιδοχώρι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Οι ισχυροί άνεμοι που άλλαζαν συνεχώς φορά, οι διάσπαρτες εστίες και το δύσβατο της περιοχής δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστών, των εθελοντών και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Intime

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, το 112 ήχησε για την προληπτική εκκένωση περιοχών και ο στόχος όλων – κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες – ήταν να οριοθετηθεί γρήγορα η πυρκαγιά.

Intime

Επίγειες δυνάμεις, όπως έγραψε το CRETA24, παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι αυξημένος. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις άλλωστε κάνουν λόγο για ισχυρούς ανέμους που θα επικρατήσουν και σήμερα στην περιοχή.

Intime

Για την φωτιά που έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άφησε πίσω της μεγάλες καμένες εκτάσεις αλλά και ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, έχει ήδη συλληφθεί ένας άντρας 35 ετών ο οποίος φέρεται να πραγματοποιούσε θερμές εργασίες σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Intime

Intime
Intime
Προηγούμενο

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Επόμενο

Ματίνα Παγώνη: Το μόνο που προσέχω πάντα στην τηλεόραση είναι το ντύσιμο και το βάψιμό μου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα