Στη Βουλή φέρνει ο Χάρης Μαμουλάκης τη διαμαρτυρία του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου

Αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Το γεγονός ότι το Ηράκλειο δεν είναι δεξαμενή προσωπικού, όπως επισημαίνει με επιστολή το Σωματείο Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική Αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Με την συγκεκριμένη επιστολή, εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του Σωματείου για την απόφαση απομάκρυνσης, μέσω μετάθεσης, 11 πυροσβεστών από τον Νομό Ηρακλείου, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις κατά το προηγούμενο διάστημα για το αντίθετο.

Επισημαίνεται επίσης ότι το Σωματείο είχε εκφράσει δημόσια από την πρώτη στιγμή, την αντίδρασή του στον χαρακτηρισμό του προσωπικού του Νομού Ηρακλείου ως «υπεράριθμο». Με τη σχετική ανακοίνωση, εκφράζεται η απογοήτευση των μελών του για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του αρμοδίου Υπουργείου στα αιτήματά τους. Τονίζεται δε, ότι η απομάκρυνση των συναδέλφων τους αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι το πρόβλημα των οργανικών κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι διαχρονικό και συνεχίζει να μην αντιμετωπίζεται με ουσιαστικό σχεδιασμό, αλλά με τη γνωστή πρακτική της μετακίνησης προσωπικού από περιοχή σε περιοχή, ανθρώπων που εργάζονται τις περισσότερες φορές σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και επωμίζονται εκείνοι και οι οικογένειές τους τις συνέπειες αυτής της «πολιτικής».

Ως αποτέλεσμα, πλήττεται η ίδια η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πυροσβέστες, τη διοίκηση και την ηγεσία και δημιουργείται η αίσθηση ότι οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις, χρησιμοποιήθηκαν απλώς για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις και να καμφθούν οι πιέσεις που ασκήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να υπάρχει πραγματική πρόθεση υλοποίησής τους.

Προηγούμενο

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων Π. Σημανδηράκη με την Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

Επόμενο

Η Γαλλία επέβαλε πρόστιμο «μαμούθ» 22 εκατ. ευρώ στη Shein

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα