Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Η κοινή εμφάνιση, το νέο κόμμα και τα καρφιά για κράτος δικαίου και «ήρεμα νερά»
Άλλη μία κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών
Μία ακόμα κοινή εμφάνιση έκαναν χθες οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη, με τίτλο «Η Νέα Παγκόσμια Τάξη- Το Δίκαιο της Ισχύος».
Ο Καραμανλής επέμεινε στην γραμμή της κριτικής προς την κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά και τα θέματα του κράτους δικαίου, καθώς μπορεί ποτέ να μη μίλησε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του το 2009 – που ακόμα και ο Γιούνκερ αναφέρθηκε σε αυτά, αναγνωρίζοντας το λάθος του που δεν έθεσε τον τότε πρωθυπουργό προ των ευθυνών του – αλλά έχει αποφασίσει ότι με θεσμικό αλλά αιχμηρό τρόπο θα τοποθετηθείτε για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας.
Όπως είπε – συμφωνώντας με το Νίκο Δένδια – «πρέπει να μας προβληματίσει η αποτελεσματικότητα της πολιτικής των ‘‘ήρεμων νερών’’»! Διότι προσπαθούμε εμείς να αποφύγουμε εντάσεις, αλλά αυτό το εκλαμβάνει η άλλη πλευρά ως υποχωρητικότητα, λέει! Και επιπλέον «απαλλάσσει την Τουρκία από το βάρος της επιθετικής της συμπεριφοράς στα μάτια των τρίτων – υποκριτικά βέβαια, γιατί τους βολεύει» και έτσι «το κόστος καθίσταται δυσανάλογα μεγαλύτερο από το επιδιωκόμενο υποτιθέμενο όφελος».
Άφησε επίσης σαφείς αιχμές για το σκάνδαλο των υποκλοπών σημειώνοντας ότι «παράνομες ή τυπικά νομιμοφανείς παρακολουθήσεις πλήττουν επίσης τη Δημοκρατία».
Δεν έλειψαν δε και οι αναφορές του στην ποιότητα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, με τη φράση «Το μεγαλύτερο ίσως πλήγμα είναι η διευρυνόμενη βεβαιότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών ότι οι θεσμοί, πρωτίστως μάλιστα η Δικαιοσύνη ως το θεμέλιο της ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας, χειραγωγούνται».