Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία, το ίδιο διάστημα που προωθείται η νομοθετική κατοχύρωση της “Γαλάζιας Πατρίδας” στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αντιναύαρχος Γιαϊτσί που θεωρείται εκ των εμπνευστών της “Γαλάζιας Πατρίδας”, με ανάρτηση του στο Χ επιτίθεται κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη στην Καππαδοκία και το πατριαρχικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Μαλακοπή.
NEVŞEHİR’DE AYİNİN AMACI DİNİ DEĞİL, YUNAN EMELLERİ İMİŞ..
BU AYİNLERE İZİN VERENLER ŞAPKALARINI ÖNLERİNE KOYUP BİR KEZ DAHA DÜŞÜNSÜNLER!!!
Kapadokya’da, Helenizmin tarihinin yaşayan bir parçası bulunmaktadır. Anılarımızı canlı tutma sorumluluğumuz var; çünkü tarihini unutan… https://t.co/bIQwBoiduf
— TÜRK DEGS / TURK MAGS (@turkdegs) May 19, 2026
Ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός εμφανίζεται οργισμένος γιατί δόθηκε άδεια στον Νίκο Ανδρουλάκη από τις τουρκικές αρχές.
“Ο σκοπός της τελετουργίας δεν είναι θρησκευτικός, αλλά εκφράζει τις ελληνικές φιλοδοξίες”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάρτηση. Και συνεχίζει: Αυτοί που το επέτρεψαν πρέπει να το ξανασκεφτούν”.