Με τα όσα γίνονται, πολιτικά και…παραπολιτικά πέρασε σχεδόν στο ντούκου ένα πολύ σημαντικό γεγονός! Αναφέρομαι στο Europe Gulf Forum, ένα συνέδριο για τη συνεργασία Ευρώπης με τις χώρες του Κόλπου που έγινε στη Μεσσηνία από το Atlantic Council.
Συμμετείχαν εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού οι Τζόρτζια Μελόνι (Πρωθυπουργός Ιταλίας), Αλεξάντερ Στουμπ (Πρόεδρος Φινλανδίας), o πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλέρ, ο Ντέιβιντ Λάμι (Αντιπρόεδρος κυβέρνησης ΗΒ), Νίκος Χριστοδουλίδης (Πρόεδρος Κύπρου), Κριστίν Λαγκάρντ (πρόεδρος ΕΚΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (γενική διευθύντρια ΔΝΤ).
Επίσης από την άλλη πλευρά ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχης Μοχάμεντ Αλ Θάνι, ο CEO της Qatar Investment Authority (QIA) Μοχάμεντ Σαΐφ Αλ Σοβαϊντί, , αξιωματούχοι από Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Τζαζέμ Μοχάμεντ Αλμπουνταϊβί. Ειδικότερα: ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Αχμάντ Αλ Σαμπάχ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, καθώς και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΑΕ.
Κι όμως αυτή η συνάντηση δεν πήρε τη δημοσιότητα που της έπρεπε.