Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (7/5) οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Μοσχούρη, τον Απρίλιο του 2025, στο Χαλάνδρι, οι οποίοι στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για εννέα κακουργηματικές και έξι πλημμεληματικές πράξεις που τους αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, στους τρεις συλληφθέντες αποδίδονται οι παρακάτω πράξεις:
- Ανθρωποκτονία με δόλο, κατα συναυτουργία (κακούργημα)
- Αμεση συνεργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο κατα συναυτουργία (κακούργημα)
- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
- Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών από την οποία μπορει να προκληθεί κίνδυνος για ανθρωπους κατά συναυτουργία (κακούργημα)
- Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκυψει κίνδυνος για άνθρωπο και ξενα πράγματα κατά συναυτουργία (κακούργημα)
- Παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικης επικοινωνίας κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση (κακούργημα)
- Διακεκριμένη περιπτωση φθορας με εκρηκτικές ύλες κατά συναυτουργία (πλημμέλημα)
- Διακεκριμενη περίπτωση παράνομης οπλοφορίας με πολεμικό τουφέκιο (κακούργημα)
- Εμπρησμος από τον οποίο μπορει να προκύψει κινδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα κατά συναυτουργία (κακούργημα)
- Οπλοχρησία (πλημμέλημα)
- Κλοπή κατά συναυτουργία (πλημμέλημα)
- Διακίνηση ναρκωτικών (κακούργημα)
- Πλαστογραφια με χρήση κατά συναυτουργία και κατα εξακολούθηση (πλημμέλημα)
- Παρανομή κατοχη οπλων και πυρομαχικών (πλημμέλημα)
- Απειλή (πλημμέλημα)
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα που βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, αποτελούν τον βραχίονα συνεργών εγκληματικής οργάνωσης που αναλάμβαναν δολοφονίες της Greek Mafia.

Αναζητείται ο ηθικός αυτουργός.
Το «πρωτοπαλίκαρο» δύο γνωστών ανθρώπων της νύχτας
Όλοι οι συλληφθέντες για την υπόθεση της συμμορίας που αναλάμβανε δολοφονίες τη νύχτα, με διασυνδέσεις στη Greek Mafia, είναι σεσημασμένοι για σοβαρές υποθέσεις. Κεντρικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να είναι ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε «πρωτοπαλίκαρο» δύο πολύ γνωστών ανθρώπων της νύχτας που δολοφονήθηκαν. Το πρόσωπο αυτό είναι γνωστό στις Αρχές για κλοπές, αρπαγές, νόμο περί όπλων και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.
Ένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση είναι κρατούμενος στις φυλακές για υπόθεση απαγωγής, ενώ οι Αρχές γνωρίζουν ότι έχουν στα «χέρια» τους τα άτομα που παρέλαβαν από το εξωτερικό τους εκτελεστές του Μοσχούρη, τους έδωσαν τα όπλα, τους ενημέρωσαν για τη διαδρομή του θύματος και ήταν αυτοί που μετά τους πήραν από το σημείο και φρόντισαν να τους εξαφανίσουν.
Οι Αρχές έχουν επίσης στα «χέρια» τους οπτικό υλικό από τη συνάντηση εκτελεστών και συνεργών στο Αιγάλεω, όπου αμέσως μετά, η μισή ομάδα φρόντισε να εξαφανιστεί μέσα στον Ασπρόπυργο και η άλλη μισή να κάψει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση του Μοσχούρη.
Το χρονικό της δολοφονίας
Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιώργος Μοσχούρης που εκτελέστηκε με καλάσνικοφ σε κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο γνωστά ονόματα στη Greek Mafia.
Το θύμα έβγαινε από ιατρικό κέντρο στην περιοχή, όταν τον πλησίασαν δύο άτομα τον πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν.
Ο Μοσχούρης που είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη το τμήμα εκβιαστών, είχε δεχθεί ξανά στο παρελθόν δολοφονική επίθεση.
Το σχέδιο των εκτελεστών εφαρμόστηκε μέρα μεσημέρι, όταν περίμεναν να βγει το θύμα τους από την κλινική, τον πλησίασαν και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ με τις περισσότερες σφαίρες να βρίσκουν στο κεφάλι το θύμα.
Από το σημείο της δολοφονίας οι Αρχές συνέλεξαν 20 κάλυκες οι οποίοι στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ λίγο αργότερα, η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για αυτοκίνητα που καίγονται, για να επικεντρωθεί περισσότερο σε ένα φλεγόμενο ΙΧ στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν κλέψει ένα από τα δύο οχήματα και μάλιστα η ιδιοκτήτρια του ΙΧ δεν είχε αντιληφθεί την κλοπή και πίστευε πως ήταν παρκαρισμένο στο σημείο όπου το άφησε.
Πηγή: Cnn.gr