Δομή μεταναστών στο Ηράκλειο: Τι απάντησε ο Σταύρος Αρναουτάκης για τον χώρο στις Μαλάδες

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επανέλαβε ότι η τελική επιλογή του χώρου που θα φιλοξενήσει στο Ηράκλειο τους μετανάστες, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης / Intime

Σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια που κυκλοφορούν για δημιουργία δομής μεταναστών στην περιοχή των Μαλάδων στο Ηράκλειο κράτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για την τοποθεσία.

”Πρέπει το Υπουργείο να πάρει μια απόφαση για να γίνει η προσωρινή δομή”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον προσωρινό χαρακτήρα της δομής, σημειώνοντας ότι αυτή θα λειτουργεί μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου δύο έως τρεις ημέρες, με στόχο την καταγραφή των μεταναστών και την άμεση μεταφορά τους εκτός Κρήτης.

Μάλιστα, ανέφερε ότι προβλέπεται ακόμη και η ενοικίαση πλοίου για τη γρήγορη μετακίνησή τους.

«Μακάρι να μην έρθουν οι άνθρωποι», σχολίασε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη δυσκολία της κατάστασης και την αβεβαιότητα που επικρατεί, ιδιαίτερα λόγω των αυξημένων ροών το προηγούμενο έτος, που έφτασαν περίπου τις 20.000 αφίξεις.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που καταγράφονται για την περιοχή των Μαλάδων, ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε ότι είναι υπαρκτές, αλλά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιλογή τοποθεσίας. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ούτε η Περιφέρεια ούτε ο Δήμος έχουν αποφασιστικό λόγο στην επιλογή, πέρα από τη συνεργασία με το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του.

Τέλος, επισήμανε ότι το Υπουργείο είναι εκείνο που θέτει τα βασικά κριτήρια, όπως η χωρητικότητα (περίπου 400 άτομα), οι υποδομές και η απόσταση από κατοικημένες περιοχές, με στόχο να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για τη διαχείριση του ζητήματος.

Προηγούμενο

Ηράκλειο: Συναγερμός στην πυροσβεστική για φωτιά σε διαμέρισμα

Επόμενο

Ηράκλειο: Είδε ξαφνικά τους πυροσβέστες σπίτι της - τι κινητοποίησε τους γείτονες!

Σχετικά Άρθρα