Στενά του Ορμούζ: Φορτηγό πλοίο δέχθηκε πλήγμα από βλήμα

«Το πλήρωμα εγκαταλείπει το πλοίο».

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ την Τετάρτη, όταν χτυπήθηκε από βλήμα, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά την επιχείρηση των ΗΠΑ κατά ιρανικών σκαφών ναρκοθέτησης, τα οποία θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν το στενό πέρασμα του Περσικού Κόλπου, σημειώνει το Associated Press.

Το κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO), το οποίο διοικείται από τον βρετανικό στρατό, ανακοίνωσε ότι το πλοίο επλήγη σε σημείο ακριβώς βόρεια του Ομάν, εντός των Στενών.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «το πλήρωμα εγκαταλείπει το πλοίο».

Αν και το Ιράν δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για την επίθεση, η Τεχεράνη στοχοποιεί συστηματικά πλοία εντός και πέριξ των Στενών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε μια υδάτινη οδό από την οποία διέρχεται το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

Προηγούμενο

Η αμηχανία της Δέσποινας στο «θα περιμένω τον Δήμαρχο»

Επόμενο

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι τρεις μαθητές που έφτιαξαν και.... ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό με οδηγίες από το ΤikTok!

Σχετικά Άρθρα