Στη μία δημοσκόπηση (Alco) για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού στην πρόθεση ψήφου: ΝΔ 25,1% από 23,5%. ΠαΣοΚ 10,8% από 10,5%. Βελόπουλος 8,7% από 9,4%. Πλεύση Ελευθερίας 7,2 από 7,9%. Με δυο λόγια και πριν από τις φρεγάτες και τα μαχητικά που εστάλησαν αμέσως στην Κύπρο κίνηση που υποδέχθηκε θετικά η πλειοψηφία του κόσμου, τα ποσοστά της ΝΔ εμφανίζονται ανεβασμένα. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε με την διευκρίνηση ότι η μέτρηση) ξεκίνησε πριν από την αποστολή των φρεγατών, άρα, όπως ειπώθηκε, δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως η κίνηση αυτή.
Ακόμη καλύτερα ήταν με την δημοσκόπηση για το Action-24. Και ξέρετε γιατί; Επειδή πέραν τις πρόθεσης και εκτίμησης ψήφου, υπάρχει και η παράσταση νίκης. Με τη ΝΔ να προηγείται στην παράσταση νίκης με 61,1%, έναντι 3,3% του ΠαΣοΚ. Αλλά και για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, που ο ΚΜ ξεπέρασε τον… κανέναν. Και εξηγούμαι: Καταλληλότητα για πρωθυπουργία: Κυριάκος Μητσοτάκης 31,4%, Κανένας 29,5%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 6,6%, Βελόπουλος 6,3% και Ανδρουλάκης 5,8%. Στην εκτίμηση ψήφου: ΝΔ 32,7% από 30,2% τον Ιανουάριο του 2026, ΠαΣοΚ 13,2% από 13,4%, ΣΥΡΙΖΑ 4,7% από 4,2%, ΚΚΕ 7,8% από 8,2%, Ελληνική Λύση 9,2% από 10,1% και Πλεύση Ελευθερίας 9,6% από 10,4%.
Υπήρξε όμως και μία τρίτη δημοσκόπηση αυτή της Opinion Poll (για λογαριασμό του Action), που βρίσκει τη ΝΔ στο 32,7% από το 29,2%, το ΠαΣοΚ στη δεύτερη θεση με 13,2% και με πτωτικές τάσεις για την Καρυστιανού και τον Τσίπρα.