Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το 2026

Η πρώτη καταβολή του επιδόματος για το νέο έτος έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων του επιδόματος παιδιού Α21 για το 2026. Η πλατφόρμα εκτιμάται πως θα παραμείνει ανοιχτή περίπου μέχρι τα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να ακολουθήσει μετά η εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης διμηνιαίας δόσης (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) από τις έξι δόσεις που είναι συνολικά.

Η πρώτη καταβολή του επιδόματος για το νέο έτος έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου και θα αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 ηλεκτρονικά μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση για το 2026, καθώς και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2025.

Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αποτελεί η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο, καθώς και η επαρκής παρακολούθηση των μαθημάτων.

Τα ποσά της ενίσχυσης

Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών. Για το πρώτο και δεύτερο παιδί, το μηνιαίο ποσό ανέρχεται σε 70, 42 ή 28 ευρώ, ενώ από το τρίτο παιδί και για κάθε επόμενο διαμορφώνεται σε 140, 84 ή 56 ευρώ αντίστοιχα.

Για τη χορήγηση του ανώτατου ποσού, το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια που κυμαίνονται από 10.500 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί έως 15.000 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδιά. Ο υπολογισμός γίνεται βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης και περιλαμβάνει το συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας.

Προηγούμενο

ΗΠΑ: Αγώνας αποκατάστασης μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα

Επόμενο

Δημογλίδου για τα επεισόδια στη Νίκαια: Υπήρχαν καλέσματα στο Ίντερνετ

Σχετικά Άρθρα