Ελεύθερος αφέθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι (06/02) ο 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην ενδοχώρα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε χωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός φαντάρος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας και αποφασίστηκε πως θα πρέπει να επιληφθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη για την υπόθεση.
Ο 19χρονος, αφού παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές στις 2 Φεβρουαρίου, συνελήφθη μετά από καταγγελία ενός 34χρονου.
Ο 34χρονος είχε καταγγείλει πως τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου, ο 19χρονος πυροβόλησε μια φορά το αυτοκίνητό του παθόντα, δύο φορές το σπίτι του και εξαφανίστηκε.