«Πολιτικό ζήτημα» και πολύ «σοβαρό πρόβλημα» χαρακτήρισε την κινητικότητα, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη. 

«Οι δήμοι είναι στην πρώτη γρμμή της κοινωνίας σε ότι έχει συμβεί και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο της κινητικότητας που είναι σε ισχύ, δίνεται η δυνατότητα σε υπηρεσιακά στελέχη να αιτούνται και να πηγαίνουν σε άλλες υπηρεσίες. Είναι ένα θέμα που θέσαμε και στον κ. Πέτσα και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά. Ο δήμος Ηρακλείου αποδυναμώνεται συνεχώς από το προσωπικό και αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με το ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις. Δεν μπορεί να αποχωρούν στελέχη και να μη μπορούμε να τα αναπληρώνουμε» ανέφερε η κ. Καναβάκη.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων η Οικονομική Υπηρεσία, η Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά και βασικές διευθύνσεις τμημάτων του δήμου. «Αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος, αποχωρούν στελέχη που δεν αναπληρώνονται και μας δημιουργεί προβλήμα. Ο κ. Πέτσας έδειξε ότι έχει τη διάθεση να δοθούν λύσεις δεν είπε κάτι πιο συγκεκριμένο, όμως διέκρινα ότι αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα. Τόνισε ότι ίσως υπάρξουν προσλήψεις».